Rennes’de Féte de l'avenir etkinliği

Rennes’de Féte de l'avenir etkinliğine katılan Kürdistanlılar, katılan sol sosyalist gruplara PKK yasağının kaldırılması için başlatılan kampanyayı sahiplenmeye çağırdı.

Fransa’nın Rennes kentinde PCF,PS,NPA, PRG, Kürt Broton Dostluk Derneği gibi birçok sol, sosyalist parti, kuruluş ve derneğin katılımıyla Féte de l'avenir etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte Amara Demokratik Toplum Merkezi de stant açarak PKK’nin terör listesinden çıkarılması için başlatılan kampanya kapsamında imza topladı. Ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasını anlatan kitap ve broşürler dağıtıldı.

Amara Demokratik Toplum Merkezi adına söz alan Dış İlişkiler Temsilcisi, PKK’nin bir an önce terör listesinden çıkarılması için kampanyayı sahiplenmeye çağırdı.

Ayrıca, 23 yıldır Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit politikasının Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu halkları üzerinde derin ve hukuksuz ahlaksız bir savaş politikası haline dönüştüğü belirtilerek, bu konuda uluslararası hukuk mekanizmalarının ve halkların harekete geçmesi gerektiği ifade edildi.