Rojava Sözleşmesi Madrid’de tanıtıldı

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’nin Yeni Toplumsal Sözleşmesi İspanya’nın başkenti Madrid'de düzenlenen bir dizi seminerle tanıtıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye'deki farklı topluluklar ve sosyal örgütler arasında uzun süren çatışmalar ve diyalogun ardından, 12 Aralık 2023 tarihinde Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi'nin onayladığı Yeni Toplumsal Sözleşme yürürlüğe girdi.

Toplumsal Sözleşme, 1 ve 2 Şubat tarihlerinde Madrid'deki Anselmo Lorenzo Vakfı'nda (Fal) düzenlenen bir dizi seminerle tanıtıldı.

PYD'nin Avrupa temsilciliğinden Mizgin Ahmed, 1 Şubat'ta Anslemo Lorenzo Vakfı'nda Anarşist Platform Liza tarafından düzenlenen etkinlikte sözleşmenin sunumunu yaptı.

Seminere onlarca Madridli katılırken, Kürt aktivist Mizgin Ahmed'in öncülüğündeki tanıtım etkinlikleri, sözleşmenin sonuçlarını daha iyi anlamayı ve 'Kürt toplumunun devrimci bakış açısıyla örgütlenmesini daha iyi öğrenmeyi' amaçlıyor.  

Sözleşmenin tanıtım etkinlikleri, 2 Şubat'ta Café Marx Madera Plaza de la Asociación'da (Orcasitas) devam edecek. Ayrıca, 7 Şubat'ta Ceyda (Lleida) Üniversitesi'nde de bir etkinlik düzenlenecek.