Rojhilat ve İran serhildanı selamlandı

Rojhilat ve İran kentlerinde yaklaşık 5 ayı aşkındır süren halk serhildanları Oslo ve Stockholm’de yapılan mitinglerle desteklendi.

Norveç’in başkenti Oslo’da bir araya gelen Rojhilatlı ve İranlı farklı birçok örgüt ve partinin organizesi ile bir miting yapıldı.

Oslo merkezinden başlayan yürüyüş Norveç parlamento binası önündeki miting alanına kadar devam etti. Yürüyüş boyunca Farsça, Kürtçe ve Norveççe, “Jin, Jiyan, Azadî”, “İdamlara hayır” sloganları atıldı. Rojhilatlı ve İranlı örgüt ve partilerin kendi bayraklarıyla katıldığı miting yapılan konuşmaların ardından müzikle sona erdi.

STOCKHOLM

İsveç’in başkenti Stockholm’de de Rojhilat ve İran halkına destek mitingi yapıldı. Norra Bantorget parkında bir araya gelen PJAK, KJAR, Komala ve İran Platformu gibi parti ve kuruluşlar öncülüğünde saat 14.00’da düzenlenen miting 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

NCDK-İsveç ve Komala partisinin mesajının ardından İsveç partisi Milletvekili Daniyel Riyazat, bir konuşma yaptı. Son aylarda yaşanan isyanlarda uluslararası ülkelerin destek vermediğine dikkat çeken Riyazat, İran ve Rojhilat halkının sesi olmaları gerektiğini vurguladı.

İran ve Rojhilat’taki devrimin Kürt kadınları öncülüğünde başladığına dikkat çeken bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, “Toplumun kadın ve erkeğe yönelik yasalarla baskı altına alınmasının üzerinden 44 yıl geçti. Topluma şeriat ve zalim yöntemlerle baskı kuran rejime karşı son yıllarda insanlar farklı şekillerde ayaklanmaya başladı” diye konuştu.

Mitinge ünlü sanatçı Kalê Ateşî ve İsveçli sanatçı Albert Jansson da destek verdi. Miting sloganlarla sona erdi.