Roma’da Kürtler ve İtalyanlar Abdullah Öcalan için alanlardaydı

İtalya’nın başkenti Roma’da Kürdistanlılar ve İtalyanlar ortak düzenledikleri bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto ederken, bir an önce avukat ve aile görüşmesinin yapılması çağrısında bulundu.

Roma’da düzenlenen eylem Parlamento karşısındaki Piazza di Montecitorio’da düzenlendi.

Eylemde COBAS İşçi Konfederasyonu adına Vincenzo Milucci, Rete Kurdistan adına Osvaldo Giuiano ile Kürdistan Informasyon Bürosu’ndan Yılmaz Orkan birer konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı hakkında endişelerin dile geldiği konuşmalarda bir an önce aile ve avukat görüşmesinin yapılması gerektiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve CPT’ye de görevini yerine getirmesi çağrısı yapılan eylemde İtalya hükümeti ve parlamentosunun dışişleri bakanlığı nezdinde harekete geçmesi de istendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraf ve bayraklarının da açıldığı eylemde Kürdistanlılar, “Öner Apo Kürt halkının kırmızı çizgisidir” dedi.

Eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” ve İtalyanca da sloganlar atıldı.

MACARETTA

İtalya’nın Macareta kentinde de İtalyanlar mahkeme karşısına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle bir pankart astılar.