Rusya’da 4 Nisan kutlamaları

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan, Rusya’nın bir çok bölgesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Rusya’nın Stavrapol, Saratov ve İvanova bölgelerinde yaşayan Kürtler tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Stavrapol bölgesindeki Novoaleksandrovskaya ilçesinde Krasnodarski Kültür merkezinde bir araya gelen Kürtler, fidan dikti. Etkinlikte, Kürt Halk Önderi’nin yaşamına dair konuşmalar da yapılırken, bir konser verildi.

Stavrapol Kürt Meclisi Eşbaşkanı Huseyin Çerkezov, Kürt Halk Önderi’ne karşı uygulanan ağırlaştırılmış tecridin son bulmasını ve bir an önce Kürt halkının önderiyle buluşmasını istedi.

Kürt Kadınlar Meclisi adına konuşan Feride Axmedova, Abdullah Öcalan’ın Kürt ve dünya kadınları için özgürlük felsefesini geliştirdiğini kaydetti. Bu etkinlikte yerel sanatçılar ve çocuk grubu sahne aldı.

Saratov bölgesine bağlı Yerşov ilçesindeki Yerşov Kürt evinde Kadın Meclisi bir kutlama organize etti.

Kutlama öncesi konuşan Yerşov Kürt Meclisi eşbaşkanları Gulîzer Yusubova ve Mîrzalî Yusubov konuşmalarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününün tüm Kürt halkının doğum günü olduğunu belirti.

Toplantı sonrasında Kürtler yerel sanatçılar Senem Seidova, Eset İbragimov, Ahmet Baki ve Kamuran Gasanov sahne aldı.