Rusya’da Kürt gençleri İmralı tecridini kınadı

Stavropol bölgesinde yaşayan Kürdistanlı gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi kınadı.

Rusya'nın Stavropol bölgesinde bağlı Novo Aleksandrovsk ilçesinde yaşayan Kürdistanlı gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan ağırlaştırılmış tecridi kınadı. Yapılan eylemde Novo Aleksandrovsk Kürt Otonomisi Gençlik Meclisi üyeleri Nusret Rustemov ve Çerkez Ahmedov birer konuşma yaptı. 

Uygulanan tecridin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu’da yaşanan kriz ve kaosa müdahale etmesinin önü almak olduğunu dile getirilen açıklamada, “Kapitalist Modernite güçleri Ortadoğu ve Kürdistan’ı yeniden yapılandırmaya yönelik planlardır. Bu planlara karşı mücadele eden tek güç Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt Özgürlük Hareketi'dir. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği Demokratik Modernite projesinin Kapitalist Moderniteye karşı halkların kardeşlik projesidir. Bu proje Ortadoğu sorunlarının çözümü için tek yol oldu” şeklinde belirtildi. 

AKP-MHP yönetimindeki faşist Türk devletinin uyguladığı baskı ve tutuklamalarının kınandığı açıklamada şöyle devam edildi: “Faşist Türk devleti Medya Savunma Alanları’ndaki Garê bölgesine karşı yaptığı askeri operasyonunda büyük kayıplar verdi ve geri çekilmek mecburiyetinde kaldı. AKP-MHP iktidarının bu yenilginin öcünü alırcasına HDP, DBP ve Kürt legal kurumlarına karşı tutuklamaları daha da yoğunlaştırdı. Gençler Türkiye ve Bakurê Kürdistan'da Kürt siyasi tutukluların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulandığı ağırlaştırılmış tecride karşı yaptığı açlık grevlerine destek veriyoruz ve Kürdistan ve dünyanın her dört yanında yaşayan Kürtler bu tecridi kınamak amacıyla ayaktadır.”