Rusya’da Kürt Halk Önderi'ne uygulanan tecrit protesto edildi

Platnîrovskaya Halk Meclisi,   Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uyguladığı tecridin insanlık dışı bir uygulama olduğunu ve bu tecride bir an önce son verilmesi gerektiğini vurguladı. 

Platnîrovskaya Halk Meclisi, Rusya’nın Krasnodar bölgesine bağlı Korenovski ilçesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan hakkında sanal medyada yayınlanan iddialara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Kürt Halk Önderi’ne karşı uygulanan tecrit protesto edildi.  Platnîrovskaya Halk Meclisi üyeleri adına açıklamayı yapan Meclis Eşbaşkanı Tahîre Newroz, faşist Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uyguladığı tecridin insanlık dışı bir uygulama olduğunu ve bu tecride bir an önce son verilmesi gerektiğini vurguladı. 

'ÖNDER ÖCALAN KÜRT HALKININ SESİDİR'

Newroz, Abdullah Öcalan’ın tüm Kürt halkı tarafından Önder olarak kabul edildiğini ve Kürt halkı arasında olması gerektiğini ifade ederek, “Kürt düşmanları bir konsept çerçevesinde bu tecridin arkasındadır. Amaçları ise Kürt halkının sesi ve ifadesi olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın görüş ve perspektiflerinin dışarıya yansıtılmasının önünü almaktır” dedi. 

'DÜNYA KAMUOYU SESSİZLİĞİNİ BOZMALIDIR'

Açıklamanın devamında ise Newroz şöyle konuştu: “Kürt halkının özgürlük mücadelesi var oldukça ve Kürt gerillaları savaşmaya devam ettiği sürece Kürt halkı var olmaya ve özgürlüğüne kavuşmaya devam edecektir. Bir an önce Kürt Halk Önderi avukatları ve ailesiyle görüştürülmesini istiyoruz. Dünyanın  dört yanında Kürtlerin ayağa kalktı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan tecridi protesto ediyor. Dünya kamuoyuna sessizliklerini bozmalı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan tecritte karşı tavırlarını belirtmelidir.”