Rusya’da şehitler Yıldırım ve Akkuş anıldı

Rusya'daki Kürtler, şehitler Ahmet Yıldırım ve Remzi Akkuş'u andı.

Moskova’da 1999 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan uluslararası komploya karşı bedeninin ateşe veren Ahmet Yıldırım (Tayhan) ve Remzi Akkuş (Jihat), mezarları başında anıldı. Rusya’nın Yaroslavl bölgesinde bulunan Roj kampındaki mezarlıkta gerçekleşen anma törenine Moskova, Ivanova, Yeroslavl bölgesinde yaşayan Kürtler katıldı.

 'KÜRT HALK ÖNDERİ SAYESİNDE VATANIMIZI TANIDIK'

Uluslararası Kürt Toplumsal Kurumlar Birliği Başkanı Arif Azmanî, Moskova Meclisi Eşbaşkanı Rafike Kamil, Moskova Kürt Kadınları Yardımlaşma Organizasyonu Viyan başkanı Tera Qadir, Rusya Rojava Temsilcisi Reşad Benav ve Ermenistan Êzidîlerinden ve şehit annesi Zade Aloyan, anmada konuşma yaptı.
Aloyan, BDT ve Kafkasya Kürtleri olarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın mücadelesi sayesinde vatanlarını tanıdıklarını ve buradan birçok Kürt gencinin PKK saflarına katılarak kahramanca şehit düştüğünü dile getirdi. Zade Aloyan, şehitlerin kanlarını yerde bırakmayacaklarını söyledi.
Kurum temsilcileri de şehitlerin sayesinde Kürdistan'ın dört yanında Kürt bilincinin yükseldiğini dile getirdi. Konuşmacılar, Rusya’da yaşayan Kürtler olarak PKK'nin mücadelesi ve şehitler sayesinde kimliklerini yeniden kazandıklarını belirtti.

TAMBOV

Rusya’nın Tambov bölgesine bağlı Mîçûrînsk kentinde de anma etkinliği düzenlendi. Meclisa Gel Eşbaşkanı Nebî Abdusalam, şehitlerin yolunda yürümenin tüm Kürtlerin görevi olduğunu dile getirdi. Şehit abisi Fetî Musa da kardeşiyle gurur duyduklarını, PKK sayesinde varlıklarını kazandıklarını belirtti.