Rusya’da uluslararası komplo protesto edildi

Rusya’da yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komployu protesto etti.

Rusya Federasyonu'nun Saratov kentine bağlı Krasnikut ilçesinde, Tambov kentine bağlı Miçurinsk'te ve Adigey Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürtler ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komployu protesto etti.

KRASNİKUT 

Saratov kentine bağlı Krasnikut ve Erşov Kürt kültür otonomilerinin ortak düzenlediği eylemde, komplo protesto edildi.

Krasnikut futbol stadyumundan ilçe medyanına kadar yürüyen Kürtler ve dostları, Öcalan ve Leyla Güven posterleri, PKK ve KCK bayraklarını taşıdı.

İlçe meydanında toplanan eylemcilere konuşan Krasnikut Kürt Kültür Otonomisi Eşbaşkanı Ramazan Budakov, “Önderliğimiz uluslararası bir komplo ile Türkiye’ye teslim edilişinin üzerinden 20 yıl geçti. İmralı adasında Önderliğimizin sergilediği direniş ve Kürt halkının yürüttüğü haklı mücadele ile komplo belli bazı yönleriyle boşa çıkarıldı. Artık Önderliğimizin özgürlüğü için her birimiz daha çok mücadele etmeli ve komployu tümden boşa çıkarmalıyız” diye konuştu. 

Daha sonra konuşan Erşov Kürt Kürt Kültür Otonomisi Eşbaşkanı Mirza Ali Yusubov ise şunları söyledi. “Tarih boyunca Kürt halkına karşı komplolar geliştirilmiş ve özgürlüğü elinden alınmıştır. 15 Şubat Komplosu tarihte eşi benzeri görülmemiş bir komplodur. Komploda yer alan devletlerin çokluğu ve komplonun büyüklüğünü gösteriyor. Komplo Rojava’da devam ediyor. Eğer Rojava’da halkımız tüm saldırılara rağmen kendi özgürlüğünde ısrar ederse geliştirilen komploları boşa çıkaracaktır."

MİÇURİNSK

Miçurinsk Halk Meclisi tarafından Milaram salonunda yapılan toplantıya çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Toplantıda Rusya Kürt Kadın Hareketinden Fatma Arin bir konuşma yaptı. Konuşmasında uluslararası komplonun devamı olan tecrit ve imha politikalarına değinen Arin, şunları söyledi. 

“Komploda yer alan devletler ve yerel güçler bugün de Kürt Halk Önderine karşı tüm şiddetiyle devam eden tecridi görmezden gelerek komployu devam ettirmek istiyorlar. Kürt halkı öz iradesiyle komployu boşa çıkaracak ve Önderliğini özgürleştirecektir. Bizler Rusya’da yaşayan Kürdistanlılar olarak komploda yer alan tüm güçleri büyük bir kin ve nefretle kınıyoruz.”

Halk Meclisi üyeleri de komployu ve komploda yer alan güçleri kınayan konuşmalar yaptı, Leyla Güven'i selamladı.

ADİGEY

Komplo Adigey Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen bir eylemle de protesto edildi.

Adigey Kürt Kültür Derneği tarafından organize edilen eylemde Öcalan’ın posterleri ile PKK ve KCK bayrakları taşındı. 

Adigey Kürt Kültür Merkezi önünde yapılan eylemde Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Rusya Üyesi Feyzo Hüseyin bir konuşma yaptı. Hüseyin, şöyle dedi: “Türk devleti kurulduğundan beri Kürt düşmanlığı yapıyor. Şimdiye kadar özgürlük ve eşitlikten yana olan tüm Kürtleri ya katletmiş yada esir almıştır. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan geliştirdiği fikir ve özgürlük mücadelesiyle esir alınmayacağını Türk devleti bilmelidir. Artık Kürdistan’ın her bir köşesinde bir Öcalan var ve özgürlük için mücadele ediyor. Bizler mücadeleyi büyüttüğümüz ve güçlendirdiğimiz oranda tecridi kırabiliriz.”

Adigey Kürt Kültür Derneği Eşbaşkanı Sinem Broyeva da “Artık bizim bu ayıp ve inkârla yaşamamamız gerek. Şimdiye kadar önderliğimizi özgürleştirmemişsek bu bizim yetersizliğimiz. Özellikle Kürt kadınları bundan böyle daha çok Önderliğini sahiplenmeli ve özgürlüğü için mücadele etmelidir. Leyla Güven yürüttüğü mücadele ile biz kadınlara büyük bir ilham ve güç veriyor" şeklinde konuştu.