Rusya’daki Kürt gençlerinin spor başarıları

Rusya’nın birçok bölgesinde yaşayan Kürt gençleri sporun farklı dallarında önemli başarılar elde ediyor.

Rusya’da birçok Kürt genci özellikle dövüş sporuna ilgi duyuyor. Bu gençler her yıl birçok sportif turnuva ve müsabakadaki başarıları ile kendilerinden söz ettiriyor.

Bu yıl da Saratov ve Krasnodar bölgelerindeki turnuvalarda Kürt gençleri damgasını vurdu.

14-15 Şubat günlerinde Saratov ilinde yapılan MMA dövüş müsabakasında 65.8kg ağırlığında Marat Abdiyev isimli genç birincilik kazanırken Tahir Yusubov 120kg ağırlıkta ikincilik, Temuz Rusamov 70kg ağırlığında üçüncülük elde etti.

Turnuva Rusya’nın birçok bölgesinden gelen dövüş okulları arasında yapıldı.

Kürt genç sporcuların başarılar kazandığı diğer bir bölge ise Krasnodar bölgesi oldu.

Krasnodar bölgesinde 21-23 Şubat tarihlerinde yapılan askeri dövüş sanatları turnuvasına Kürt sporcular Avdulayev Artem Manafoviç, Avdulayev Xıdır Xudedayeviç ve Avdlayev Aslan Saroeviç katıldılar.  

Turnuvanın birincisi olan Avdulayev Xıdır Xudedayeviç iki yıldır askeri dövüş sporunda eğitim alıyor.

Avdulayev Artem Manafoviç turnuvanın ikincisi oldu. 2006 yılından bu yana birçok turnuvaya katılan Artem Avdulayev askeri dövüş ve güreş dallarında öne çıkıyor.

Avdlayev Aslan Saroyeviç ise 5-7 Şubat tarihleri arasında Soçi kentinde yapılan karate turnuvasında birincilik kazanarak Soçi’nin şampiyonu oldu.

13-16 Ocak tarihleri arasında Krasnador bölgesindeki Tai Boks şampiyonluğunda da bir Kürt çocuğu olan Rıza Gasanov birincilik kazanmıştı.

2020 yılında da Krasnador bölgesinde yapılan Rusya Pankration güreş turnuvasında 55 kilo ağırlıkta birincilik kazanan Gasanov, 2 Ekim 2020’de Naro-Fominsk kentinde yapılan Rusya şampiyonasında güreş dalında üçüncü olmuştu.