Rusya Tambov'da Newroz kutlandı

Tambov iline bağlı Mîçûrînsk kentinde yaşayan Kürtler, Newroz Bayramı’nı düzenledikleri bir etkinlikle kutladı.

Rusya'nın  Tambov iline bağlı Mîçûrînsk kentinde yaşayan Kürtler,  Newroz’u düzenledikleri bir etkinlikle kutladı. Mîçûrînsk Kültür Evi’nde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda kişi katıldı.   Etkinlik açılışında konuşan TJKN üyesi Fatma Arîn, Kürt halkının ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Newroz Bayramı'nı kutladı. 

Arîn konuşmasının devamında Newroz Bayramı’nın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve Kürt halkının özgürlük günü olmasını dileyerek,  faşist Türk devletinin Kürt Halk Önderine karşı uyguladığı tecridin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a hakkında sanal medyada yayınlanan iddiaların 1998 yılında başlatılan uluslararası komplonun devam niteliğinde olduğunu ve Kürt Halk Önderi’nin bir an önce avukatlarıyla ve ailesiyle görüştürülmesi gerektiğine vurgu yapan Arîn, “Bu haberlerin temelinde Kürt halkının Newroz Bayram coşkusunu provake etmektir. Bu tür haberlerin Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı yapıldığını biliyoruz. Kürt halkının özgürlük mücadelesi bu tür politikaları boşa çıkarıyor. Bundan sonra da boşa çıkarmaya devam edecektir” dedi. 

Garê direnişinin bu tür saldırılara karşı cevap olduğunu söyleyen Arîn, Rojava, Başûr ve Bakûre Kürdistan'a karşı yapılan saldırıların hepsinin başarısız olacağını hatırlattı. Son dönemde faşist Türk devletinin HDP’ye, Kürt milletvekillerine, Kürt siyasi ve sivil kurumlarına  yaptığı saldırıların bir konsept çerçevesinde uygulandığını hatırlatan Arîn,  Kürt halkı Newroz kutlamalarıyla tüm bu saldırıları boşa çıkaracaklarını ifade etti. 

Arîn açıklamanın devamında şunlara değindi: “Newroz ateşinin binlerce yıl önce olduğu gibi şimdi de özgürlük ateşi olacaktır.  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşana dek mücadelelerini yükselterek devam edecektir.”

Konuşmanın ardından etkinlikte yerel sanatçılar Mamed Usenov, Zîne Ferman ve Berzo sahne aldı. Etnikle geç saatlere kadar devam etti.