Saarbrücken’de mültecilerle dayanışma eylemi

Saarland Mülteci Konseyi öncülüğünde düzenlenen eylemde Alman devletinin mültecilere dönük siyaseti protesto edildi.

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Saarland Mülteci Konseyi (Saarländischer Flüchtlingsrat) öncülüğünde mültecilerle dayanışma eylemi düzenlendi.

Saarbrücken Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (DKTM) de üyesi olduğu Saarländischer Flüchtlingsrat, Alman devletinin mültecilere dönük siyasetini protesto etti.

Europa Galeri önünde düzenlenen eyleme Kürdistan, Türkiye, Eritre, Suriye ve İran gibi ülkelerden gelen mülteciler de katılım sağladı.

Saarländischer Flüchtlingsrat adına yapılan konuşmada, Tobias Schunk, Alman devletinin savaş ve çaresizlikten yola koyulan mültecilerin hayatını buradaki zorlaştırma politikası izlediğini söyledi. Kürtlere dönük kriminalizasyon siyasetini de sert bir şekilde eleştiren Schunk, Almanya’daki PKK yasağının Erdoğan gibi diktatörlerin elini desteklediğini ve  Kürtlere dönük savaş suçlarının önünü açtığını belirtti.

DKTM adına yapılan konuşmada ise, Kürt halkının Almanya’da yasadığı mağduriyetler dile getirildi. Özellikle Kürtlerin Almanya’daki anayasal haklarının ciddi bir şekilde ihlal edildiği savunuldu. Bugün onlarca Kürt siyasetçinin Almanya zindanlarında sebepsiz yattığı, yüzlerce Kürt’ün yıllardır imzaya tabi tutulduğu, Türk devletinin zulmünden kaçan insanlara oturum verilmediği ifade edildi. Temsilci, “Tek suçları var, o da Kürt olmaları” dedi.