Saint Avold’da şehitler anıldı, işgal protesto edildi

Saint Avold Halk Meclisi, Mart 2021 ve Nisan 2022 tarihlerinde şehit düşen gerillaları andı, işgal saldırılarına karşı direnişi büyütme mesajı verdi.

Fransa’nın Saint Avold Halk Meclisi, 26 Mart 2021 tarihinde işgalci Türk devletinin Avaşin’e yönelik saldırısında şehit düşen Serhed Tolhildan ve Agît Gabar ile 17 Nisan 2022 tarihinde Zap’a yönelik işgal saldırısında şehit düşen Şaristan Farqîn, Navdar Mazî, Rêdûr Kobanê için anma etkinliği düzenledi. Anmaya Serhed Tolhildan ve Rêdûr Kobanê’nin Fransa’da yaşayan akrabaları da katıldı.

Kürdistan devrim şehitleri için saygı duruşuyla başlayan anmada şehit Serhed Tolhildan’ın amcasının oğlu Ciwan ve Rêdûr Kobanê’nin halasının oğlu Şahin Exmed konuşma yaptı. Konuşmalarda, “Önder Apo ve halkımızın başı sağ olsun” denilerek, şehitlerin silahının yerde bırakılmayacağı sözü verildi.
Anma etkinliğine telefonla katılan Şehit Rêdûr Kobanê’nin babası Ummar Silo ise oğlunun Kürt halkının özgürlüğü için mücadeleye katıldığını ve oğluyla gurur duyduğunu belirtti. Kürt halkının soykırımla karşı karşıya olduğunun altını çizen Baba Ummar Silo, Kürt halkının şehitlerine sahip çıkmasının tek yolunun, soykırıma karşı birlik içerisinde mücadele etmesinden geçtiğini belirtti.

'SOYKIRIM VE SAVAŞ POLİTİKASI DERİNLEŞİYOR'

Telefonla anma etkinliğine katılan KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ise yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, tecridin Kürt halkına yönelik soykırım ve savaş politikasının derinleşmesi olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Türk devletinin işgal saldırılarının Barzaniler ortaklığında gerçekleştiğine de vurgu yapan Kartal, Barzaniler'in bu tarihi yanlışlıktan bir an önce vazgeçmesi gerektiğinin altını çizdi, "Kürt halkı ve Önderliğimizin başı sağ olsun” diye ekledi.

'HER KÜRT İHANETE TEPKİ GÖSTERMELİ'

Civaka Îslamiya Kurdistanê (CÎK) üyesi ve Saint Avold temsilci Mele Kasım ise anma etkinliğinde yaptığı konuşmada şehitlerin çizdiği yolun özgürlüğe giden yol olduğunu ifade etti. Mele Kasım “Halkımızın başı sağolsun” diyerek Kürt halkının şehitlerini sahiplenmesi çağrısında bulundu.

Kürt siyasetçi Fırat Baran ise Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarının Barzaniler'in ortaklığında gerçekleştiğini ifade etti. İşgalin bir bütünen Kürt halkının Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu belirten Baran, Barzaniler'in kendi halkına ihanetine her Kürdün tepki vermesi gerektiğini vurguladı.

Kürt özgürlük gerillasının Kürdistan’ın sigortası olduğunu ifade eden Baran, gerillanın fedaice direnişine tüm halkın destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Fırat Baran, şehitlere zafer sözü verdi.

TCŞ ve Tekojin adına da mesaj okundu. Gençliğin işgale karşı mücadeleyi büyüteceğinin vurgulandığı mesajda, "Şehitlerin intikâmı alınacak" denildi.