Sarya Diyar ve yoldaşları İsviçre'de anıldı

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik 23 Nisan gecesi başlattığı işgal saldırılarına karşı Avaşin’in Mamreşo alanındaki Şehit Munzur Tepesi’nde 10 gün boyunca sergiledikleri direnişten sonra düşen Sarya Diyar (Bişeng Hezer) Luzern'de anıldı.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı yürütülen direnişte şehit olan Sarya Diyar (Bişeng Hezer) ve beraber şehit düştüğü 6 gerilla İsviçre’nin Luzern kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Sarya Diyar'ın ailesi ve yakınlarının hazır bulunduğu anmaya yüzlerce Kürdistanlı katıldı. 6 yoldaşıyla Medya Savunma Alanlarında şehit düşen Sarya Diyar şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAV) tarafından yapılan konuşma sonrası Sarya Hazer'in kendi sesinden mücadeleye katılımı ve mücadele yaşamı sinevizyon ile aktarıldı.

Aile adına söz alan Hüseyin Hezer, Sarya Diyar'ın Cizre'de 2010 yılında Türk polislerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren yoldaşı ve kardeşi HPG gerillası Abdullah Hezer (Diyar Gafur) gibi mücadele yolunu seçerek bu uğurda şehit olduğunu söyledi. Aile olarak yurtsever geleneğine bağlı onlarca şehitleri olduğunu söyleyen Hüseyin Hezer “Bizler şehitlerimizin mücadeleye olan bağlılığını esas alarak onların bizlere teslim ettiği direniş bayrağına sahip çıkacağız. Şehitlerimizin bu emaneti bizlerin onurudur. Bizler bu emanete sıkı sıkıya bağlı kalacağız” diye konuştu.

Anmada KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur da söz aldı. Mayıs ayında şehit düşen devrim ve özgürlük mücadelesi şehitlerini anan Göksungur, 23 Nisan'dan bu yana işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarına ilişkin şunları söyledi: “Medya Savunma Alanlarında gerillanın mücadelesi karşısında gün be gün güç kaybeden işgalci Türk ordusu yenilmeye mahkum kalacaktır. Bizler nerede olursak olalım bulunduğumuz her yerde şehitlerimizin anısına bağlı kalarak ve gerillanın mücadele azmini esas alarak bu direnişi tüm dünyaya duyuracağız. Medya Savunma Alanlarında Kürt halkının onurlu evlatlarının mücadelesi kazanacaktır.”

Anma konuşmalar ardından “Şehid namırın” sloganlarıyla sona erdi.