GÖRÜNTÜLÜ

Sebahat Ergin: Newroz tecridi kıracak ruhtur

FED-DEM eşbaşkanı Sebahat Ergin Frankfurt Newroz’una çağırdı: “23 Mart’ta Frankfurt’ta buluşalım, insanlığın direniş, mücadele ve özgürlüğünün sesi olalım”

FRANKFURT'TA NEWROZ KUTLAMASI

Avrupa merkezi Newroz’u 23 Mart’ta Almanya’nın Frankfurt şehrinde kutlanacak. Frankfurt Newroz hazırlıkları içerisinde yer alan Kuzey Almanya Demokratik Kürt Toplumu Federasyonu (FED-DEM) eşbaşkanı Sebahat Ergin, Newroz’a katılım çağrısı yaptı.


Newroz’un dünya halkları ve Kürt halkı için önemine değinen FED-DEM eşbaşkanı Sebahat Ergin “Bu Newroz İmralı tecridini kıracak ruhtur” dedi.

Sebahat Ergin’in 23 Mart 2024 Cumartesi günü düzenlenecek merkezi Avrupa Frankfurt Newroz’una çağrısı şöyle: “Newroz, Kürt halkı ve tüm dünya halkları açısından baharın rengini kuşanması, yenilenmesi anlamına geliyor. Ancak Kürt halkı açıcısından 2024 Newroz’u Beritanların ve Ronahilerin direniş ve mücadele ruhudur. Mazlum Doğanların mücadelesidir. Biz Kürt halkı açısından bu 2024 Newroz’u İmralı tecridini kıracak ruhtur. Bu nedenle diyoruz ki 23 Mart’ta Frankfurt’ta buluşalım; insanlığın direniş, mücadele ve özgürlüğünün sesi olalım.”