Sendikalar Abdullah Öcalan’a Özgürlük kampanyasını büyütüyor

İngiltere’de farklı iş kollarında örgütlü 16 sendika, farklı etkinliklerle “Abdullah Öcalan’a özgürlük” talebini yineleyecek. 18 Haziran günü sendikalar öncülüğünde 150 bin kişinin katılımının beklendiği yürüyüşte de bu talebin öne çıkması bekleniyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için İngiltere’nin 6 milyon örgütlü işçiyi temsil eden sendikaları tarafından başlatılan Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası büyüyor.

Sosyal hizmetler sektöründe çalışan 15 bin işçiyi temsil eden Social Workers Union (SWU), geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’na katılma kararı aldı.

SWU sendikasının katılımıyla, bugüne kadar Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’na katılan farklı iş kollarında örgütlü sendika sayısı 16’yı buldu.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası ekseninde sendikalar çeşitli dayanışma eylemleri de geliştirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz ay 510 bin üyeli ulusal eğitim sendikası kongresinde, bin 700 delege, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini kaldırarak “Abdulllah Öcalan’a özgürlük” sloganları atmış, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın derhal serbest bırakılmasını talep etmişti.

ASLEF SENDİKASI ÇAĞRIYI YİNELEYECEK

Önümüzdeki hafta ise yıllık konferansını gerçekleştirecek olan tren şoförleri sendikası ASLEF’in de özgürlük çağrısını yineleyerek, delegelerin Abdullah Öcalan’ın posterleri ile konferans kapsamında dayanışma eylemi yapmaları bekleniyor.

HAZİRAN AYI EYLEM AYI

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Türk devletinin Kürt Özgürlük Hareketine karşı sürdürdüğü savaşa karşı İngiltere’de bir dizi eylem planlandığı öğrenildi.

İlk eylem, 500 bin üyeli GMB sendikasının yıllık kongresinde binlerce delegenin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini kaldırıp özgürlük talebini yinelemeleri bekleniyor.

Ayrıca 18 Haziran günü sendikalar kongresi öncülüğünde Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyasını yürüten sendikaların düzenlediği 150 bin kişinin katılmasının beklendiği büyük yürüyüş hazırlıkları da devam ediyor.

Britanya’da yaşanan sosyal hak kayıpları, hayat pahalılığının da protesto edileceği gösteriye, binlerce sendika üyesi ve Kürt Halk Meclisi’nin organizesiyle Kürt halkının Abdullah Öcalan’a özgürlük T-shirtleriyle katılması bekleniyor.