Serxwebûn'un yeni sayısı çıktı

Serxwebûn gazetesinin 466. sayısı, "Hamle ile komplo ve işbirlikçiliği yenelim, Özgürlüğü Sağlayalım" manşetiyle okuyucuları ile buluştu.

Aylık olarak yayınlanan Serxwebun gazetesinin bu sayısında, son siyasal gelişmeler, 9 Ekim Uluslararası komplosunun 22. yıldönümü, KCK'nin 12 Eylül'de başlattığı, "Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı" hamlesinin farklı boyutları yer alıyor. 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın, siyasal gelişmeleri değerlendirdiği yazısında, Türk devletinin tüm politikalarını Kürt düşmanlığı üzerinden şekillendirdiği vurgulanırken, buna karşı tarihi bir mücadelenin verildiği belirtiliyor. Yayılmacı politikalardan dolayı Arap dünyası ve Avrupa'da Türkiye karşıtı cephenin genişlediğine dikkat çeken Bayık, Şengal'e yönelik KDP-Irak anlaşmasını da ele alıyor. Bayık, KCK'nin ilan ettiği "Özgürlüğü Sağlama" hamlesinin sadece Kürt halkının değil, Ortadoğu'daki halkların da tecride, faşizme ve işgale karşı mücadelesi olduğunu ifade ediyor.

KOMPLONUN 3. DÜNYA SAVAŞI İLE BAĞI

"Komployu yenmenin tarzı Güneşimizi Karartamazsınız fedailiğinin tarzıdır" başlığıyla yayınlanan Cemal Amed'in yazısında 22 yıl boyunca Uluslararası komploya karşı verilen mücadele ve açığa çıkardığı gelişmelere ele alınıyor. Komplonun Ortadoğu merkezli yaşanan 3. Dünya Savaşı ile bağını ortaya koyan Amed, "3. Dünya Savaşı’ndan çıkışın en etkili yolu Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamaktan geçiyor" tespitinde bulunuyor. 

KJK Koordinasyonu tarafından kaleme alınan yazıda ise KJK'nin başlattığı, "Kadın Kırımına Karşı Özgür Kadın ve Toplumu Savunma Zamanı" hamlesi ele alınıyor. KJK Koordinasyonu hamleye ilişkin yaptığı değerlendirmede, "KJK ve KCK hamlelerinin birlikte yürütülmesi, özgürlük mücadelemizi derinleştirecek, güçlendirecektir" ifadesinde bulunuyor. Abdullah Öcalan'ın savaşan bir kadın ve halk gerçekliği yarattığını hatırlatan KJK Koordinasyonu soykırım ve kadın kırım politikalarına karşı özsavunmanın önemine dikkat çekiyor.

AKP-MHP FAŞİSTLEŞEN BİR DEVLET HALİNE GELMEK İSTİYOR

Serxwebûn gazetesinin PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan ile yaptığı röportajda Türk devlet gerçeği tarihsel temelleri ile çok kapsamlı bir şekilde analiz ediliyor. Bugün son iktidar olarak AKP-MHP yönetiminin artık hükümet değil faşistleşen bir devlet haline gelmek istediğini vurguluyor. Zayıf olmasına rağmen faşizmin kendiliğinden çökmeyeceğine dikkat çeken Kalkan, faşizme karşı birleşik mücadelenin önemi ile tarz ve yöntemlerine dikkat çekiyor. Kalkan yazısında KCK'nin başlattığı hamlenin faşizme karşı mücadele kadar, içte de eksiklikleri giderme ve bir düzeltme hamlesi olduğunu ifade ediyor.

"Özgürlüğü sağlama zamanı Hamlesi ve görevlerimiz" başlıklı yazısı ile PAJK Meclisi Üyesi Helîn Ümit, dünyanın her tarafındaki sistem karşıtı hareketlerin, "Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesine ortak edilmesinin önemi üzerinde duruyor. Ümit, ortak mücadelenin faşizmi gerileteceğini dile getiriyor. 

Hamlenin Avrupa ayağınının değerlendirildiği "Özgürlüğü Sağlama Hamlesi’nde Avrupa sahası stratejik bir role sahiptir" başlıklı yazıda hamlenin başarısının ancak mevcut rutini ve örgütsel düzeyi aşmakla mümkün olduğu vurgulanıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 10 Ocak 1994 tarihli, "Sorununuz bizi okumamak değil, bizi anlamamak, kavramamak ve uygulamamaktır" çözümlemesinden yapılan derleme de gazete de yer alıyor. "Yaşam büyük sorumluluk olduğu için çok büyük ciddiyet gerektiriyor" diyen Öcalan, anlama ve uygulama çabasının büyüklüğü ile ancak Kürdistan'da yaşama imkanı yaratılabileceğini belirtiyor.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Xebat Andok, "Kendimizi ve özgür yaşam inşa sorunlarımız" başlıklı yazısında PKK'de Önderlik gerçeği ve bunun karşısındaki kadrolaşma sorunlarını analiz ediyor.

Gazete'nin arka kapağı ise 11 Eylül Van-Çatak'a bağlı Masiro alanında şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Botan Saha Komutanı Egîd Civyan'ın (Vahdettin Kaya) şiirine yer verildi.

Serxwebûn yazılarına serxwebun.org sitesinden ulaşabilirsiniz