Sinan Dersim için Hamburg’da kitlesel anma

İşgalci Türk ordusunun 27 Ekim 2020’de Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı), Almanya’nın Hamburg kentinde anıldı.

Hamburg Fischmarkt’ta yapılan etkinliğe Hamburg’da yaşayan Kürdistanlıların yanı sıra Kiel, Bremen, Stade, Lübeck ve Winsen-Luhe’den Kürdistanlılar ve Alman dostlar katıldı.

Sinan Dersim şahsında tüm devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi.

Hamburg DKTM eşsözcüsü Şadiye Küçük, Sinan Dersim’in yaşamı boyunca haksızlığa karşı mücadele eden bir Dersim yiğidi olduğunu söyledi

KOMAV adına konuşan Şervan Kato da, Sinan Dersim’in kendisine verilen her görevi başarıyla yerine getiren örnek bir militan olduğunu söyledi.

Hiç bir mücadelenin bedel vermeden başarıya ulaşmadığını vurgulayan Kato, “Sinan Dersim ve tüm yoldaşları bilincimizde ,yüreğimizde ve mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz” dedi.

KCDK-E eşsözcüsü Yüksel Koç da Sinan Dersim’le Avrupa’da uzun süre çalıştıklarını söyleyerek, Dersim’in çalışmalarıyla ve örgütsel disipliniyle kendisine verilen her görevi layıkıyla yerine getiren bir yoldaş olduğunu söyledi.

“Sinan Dersim’in anısına layık olmak için kurumlarımıza daha fazla sahip çıkalım” diyen Koç, KCDK-E tarafından başlatılan üyelik kampanyasının da bu mirasın bir devamı olduğunu dile getirdi.

Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir de yaptığı konuşmada şunlara dikkat çekti: “Sinan Dersim’in fotoğrafları elden ele dolaşıyor. Sinan Dersim’in mücadelesi de yüreğimizde buluşmaya devam edecek. Sinan Dersim her yönüyle mükemmel ve yeri doldurulamaz bir insandı. Mücadelesi ve anısı önünde saygıyla eğilirken, kendisini katleden katliamcı zihniyeti de bir kez daha buradan kınıyorum."

KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer de bedeli ne olursa olsun asla faşist zihniyete ve baskılara boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Almanya ve Avrupa çapında şampiyonlukları bulunan Kürdistanlı boksör İsmail Özen-Otto da Sinan Dersim’i yakından tanıdığını ve şehadetinin tüm Kürdistan mücadelesi için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

“Sinan isteseydi kariyer yapabilir, çok güzel bir yaşam sürdürebilirdi” diyen İsmail Özen-Otto yaşanan bunca haksızlık karşısında kendisinin onurlu ve özgür bir yaşamı tercih ettiğini belirtti.

Alevi Dedesi Mustafa Mısır’da yaptığı duygu yüklü konuşmasında Sinan Dersim ve kendisi gibi binlerce insanın hakikat ve insanlık uğrunda canlarını veren insanlar olduğunu söyledi.

Mısır, Sinan Dersim’in namertler tarafından katledildiğini belirterek, “Keşke düşman da olsalar bu kadar namert olmasalardı” dedi.

Kürdistan İslami Hareketi, Federasyona Êzidîyen Kürdistan, HBDH temsilcisi, Silah İhracatına Karşı Halk Girişimi temsilcisi Sosyolog Martin Dolzer de yaptıkları konuşmalarda Sinan Dersim’in devrimci kişiliğinin yanı sıra halkı için göstermiş olduğu fedakarlığa dikkat çeken konuşmalar yaptı.

Anma Ozan Aydın sahne alması ve şiirlerin okunmasıyla sona erdi.