Sinan Dersim Marsilya, Toulouse ve Kopenhag'da anıldı

Fransa’nın Marsilya ve Toulouse kentleri ile Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim için bir anma toplantısı düzenlendi.

Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde saat 13.00’te düzenlenen anmaya çok sayıda kişi katıldı.

Toplantıda 27 Ekim 2020’de Türk hava saldırısı sonucu şehit düştüğü açıklanan HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim anıldı.

Anmanın yapıldığı salon şehit düşen PKK’nin öncü kadroları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile PKK, TJK-E, YPG ve YPJ bayrakları ile donatıldı.

Salonda Sinan Dersim için de bir anma köşesi oluşturuldu. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, Dersim’i anlatan bir sinevizyon gösterimi izlendi.

Şehitler Komitesi ve Demokratik Toplum Merkezi adına konuşmaların yapıldığı toplantıda, Türk işgal saldırıları da kınanarak, direnişinin büyütülmesi çağrısı yapıldı.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de aynı amaçla bir anma toplantısı gerçekleşti. Sinan Dersim ve mücadelesinin anlatıldığı toplantıda, sinevizyon gösterimi izlendi ve Sinan Dersim’in yazığı bir şiirin Kürtçe çevirisi okundu.

KOPENHAG

Şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim için Danimarka’nın Kopenhag kentinde bir anma düzenlendi.

Başkent Kopenhag’daki anma etkinliği Demokratik Kürt Toplu Merkezi’nde yapıldı.

Anmada Sinan Dersim hakkındaki bir sinevizyon izlendi. Kürt Topum Merkezi adına yapılan bir konuşmada Sinan Dersim’in mücadelesine vurgu yapılarak, şehitleri sahiplenmenin ve miraslarına sahip çıkmanın öneminin altı çizildi.

Toplantıda Türk devletinin başlattığı yeni işgal saldırılarına karşı gerilla direnişi de selamlandı.