Sinan Güneş Rotterdam’da anıldı

Hollanda’nın Rotterdam kentinde; 29 Nisan’da HPG gerillalarıyla birlikte Kars Kağızman’da hava saldırısında şehit olan MLKP/Fesk Karadeniz- kır gerilla birliği ve HBDH savaşçısı Sinan Güneş için anma toplantısı gerçekleştirildi.

AVEG-KON, DemNed, ADHK ve ATİK’in çağrısıyla Rotterdam Demokratik Kürt Toplum Merkezinde gerçekleştirilen  anma etkinliğinde Sinan Güneş şahsında; 24 Haziran’da Kobane/Helince köyünde katledilen Zehra Berk, Hebun Xelil, Emine Weysi ve 27 Mayıs’da Medya Savunma Alanlarına yapılan hava saldırısında şehit olan PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin de anıldı.

Kürdistan ve Türkiye başta olmak üzere dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada birleşik mücadele hattını büyütmenin önemine dikkat çekilen konuşmalar yapıldı.

Anmada; MLKP ve HBDH’ın Sinan Güneş’in Türk devletinin hava saldırısında şehit olmasına ilişkin yaptığı açıklamalar okundu.

Anma, şehitler komitesi temsilcisinin konuşması ardından “Yaşasın birleşik devrim hareketimiz”, “Şehit namırın”, “Yaşasın siper yoldaşlığı” sloganlarıyla sona erdi.