Siyasetçi Ayaz için Kıbrıs Adalet Bakanlığı önünde eylem

Geçtiğimiz hafta Larnaca’da gözaltına alınan Kürt siyasetçi Kenan Ayaz için Kıbrıs Adalet Bakanlığı önünde dayanışma eylemi düzenlendi. Kürt Halkı ile Dayanışma Komisyonu da Ayaz’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Kıbrıs'ta yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, Almanya'nın geçtiğimiz yıl Kenan Ayaz hakkında çıkardığı tutuklama ve iade talebi gerekçesiyle Kıbrıs polisinin 15 Mart Çarşamba günü Larnaca havalimanında gözaltına aldığı Kürt siyasetçi Kenan Ayaz’ın yarın görülecek duruşması nedeniyle Lefkoşa'da bulunan Adalet Bakanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirildi.

Eylem sonrası Adalet Bakanlığı yetkilileri Kürt temsilcilerin görüşme talebine olumlu cevap vererek kapalı görüşme gerçekleştirdi.
Görüşme sürerken eylemlerine devam eden kitle, Ayaz'ın durumunu ifade eden bir basın metni okudu, sık sık "Kıbrıs bu suça ortak olma " sloganını attı.

ALMANYA TÜRK DEVLETİNİN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİREN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ

Heyet Bakanlık yetkilileriyle yaptıkları görüşme ardından kısa bir açıklama yaptı.

Heyet, şunları aktardı: "Arkadaşımızın durumunu bakanlık düzeyindeki yetkililere ilettik. Yarın sabah arkadaşımız tekrar hakim karşısına çıkacak. Bu kararın siyasi ve politik olduğu açık. Almanya adeta Türkiye'nin isteklerini yerine getiren ülke haline geldi. Umarız Kıbrıs devleti de arkadaşımız hakkında olumsuz bir karar vermez. Aksi durumda Kıbrıs devleti de bu suça ortak olacaktır.”

Yarın Siyasetçi Kenan Ayaz’ı mahkemede sahiplenmek için tekrar kalabalık bir kitle ile toplanacaklarını belirten heyet, “Bu süreç olumlu sonlandırılıncaya kadar alanlarda olacağız” mesajı verdi.

Kıbrıs'ta kurulan Kürt Halkı ile Dayanışma Komisyonu da konuyla ilgili Teofilos Kürt Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaparak, Siyasetçi Kenan Ayaz’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Basın açıklamasından sonra Sosyalist Parti Milletvekili Coastantinos Efstatihiou da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tutuklama kararının siyasi olduğunu vurgulayan Efstatihiou, bu duruma derhal son verilmesi gerektiğini söyledi.

Komisyon üyeleri, son olarak, demokrasi ve özgürlük mücadelesine inancı olan herkesi, Siyasetçi Ayaz'ın yarın görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.