GÖRÜNTÜLÜ

SMJÊ üyeleri Özgürlük Nöbeti’nde: Önderliksiz yaşam olmaz

AK ve CPT kurumlarının bulunduğu noktada sürdürülen Özgürlük Nöbeti’ni 614’üncü haftasında devralan SMJÊ üyeleri, “Önderliğimiz fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadele edeceğiz çünkü Önderliksiz yaşam olmaz” diyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin sonlandırılması amacıyla Fransa'nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012’den bu yana sürdürülen “Özgürlük Nöbeti” 614’üncü haftasında.

Her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen bir grubun üstlendiği nöbet eylemini, bu hafta Almanya’da örgütlü Êzidî Kadın Meclisleri Çatı Örgütü’nün (Sîwana Meclîsa Jinên Êzidî-SMJÊ) 5 temsilcisi devraldı. 

Nöbeti devralan SMJÊ üyeleri Nûrê Alkış, Sosin Kartal, Sabriye Sevgat, Caziye Hewran ve Zero Al, “Avrupa devletlerinin ve CPT’nin görevlerine sahip çıkmalarını bekliyoruz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ve onun şahsında zindan direnişçilerini selamlayan grup sözcüsü Nûrê Alkış, dün Türkiye ve Kurdistan’da tarihi bir seçim gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Kürt halkının Rêber Apo’nun felsefesi temelinde gösterdiği iradeyi selamlıyoruz, seçilen tüm arkadaşlara görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.

Bu meydanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykırmayı görev edindiklerini ifade eden Nûrê Alkış, şöyle konuştu: “Önderliğimiz 25 yıldır ağır tecrit altında esir tutuluyor. Bu sıradan bir esaret değil; onu bir kişi olarak görmüyoruz. O bir felsefedir, ideolojidir, özgür kadının iradesi, bugün tüm dünya kadınlarının kendisini içinde gördüğü jin jiyan azadî felsefesinin temelidir. Bu saikle biz Sîwana Meclîsa Jinên Êzidî olarak bu meydanda onun özgürlüğünü haykırmayı bir görev edindik. Burada bulunmamızın nedeni, kendisini demokrasi ilkelerine sahip olduklarını iddia eden ve sorumluluklarına sahip çıkmayan devletlerden hesap sormaktır.  Arkamızda Avrupa Konseyi, sol tarafımızda CPT var; Êzidî kadınlar olarak Avrupa devletlerinin ve CPT’nin görevlerine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Önderliğimizin fiziki özgürlüğüne kavuşması için mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. O nasıl ki Kürt halkı, dünya halkları için bir felsefe yarattıysa bizim görevimiz de bu hakikat üzerine yürümektir. Önderliksiz yaşam olmaz, jin jiyan azadî” diyoruz.”