Solothurn'da 'Tecride Karşı Öcalan'a Özgürlük' Eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplo'nun 22'nci yıldönümünde startı verilen 'Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamlesini sahiplenen İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar alanları terk etmiyor.

'Önderliği Özgürleştirme' hamlesi kapsamında bugün İsviçre'nin Solothurn kentinde bir eylem düzenlendi.

Kürdistan özgürlük şehitleri şahsında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulan eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ ve TCŞ bayrakları taşındı.

Önceki gün Öcalan'ın ailesiyle yapmış olduğu kısa süreli telefon görüşmesi sonrasında görüşmenin kuşkulu bir şekilde sonlandırılmasına tepki gösteren Kürdistanlılar attıkları sloganlarla Öcalan'ın yaşamına ve sağlığına ilişkin kuşkularının bir an önce giderilmesini talep ettiler.

İsviçre Kürt Toplum Merkezleri (CDK-S) eşbaşkanı Ali Şimşek burada Kürdistanlılara seslenerek şunları söyledi.

"İmralı'da başta Kürt Halkının Önderi sayın Abdullah Öcalan olmak üzere tutsak edilen Hayri Konar, Veysi Aktaş ile Hamili Yıldırım’ın bir an önce avukatları ve ailesiyle görüşmesi sağlanmalıdır. Kürt Halkının yegane talebi budur."

Şimşek sözlerini "Şu iyi bilinmelidir ki bugün Kürt halkının sabrını Önderliklerinin sağlığı ve yaşamıyla sınayanlar Kürt halkının başta 4 parça Kürdistan, zindanlar ve Avrupa ülkelerinde verdiği mücadelesi karşısında yenilmeye mahkûm kalacaklardır. Dost, düşman şunu iyi bilsin ki bizler özgürlük hamlesini zafere taşıyarak Önderliğimizi özgürleştireceğiz." diyerek bitirdi.

Yapılan konuşmanın ardından Kürdistanlılar eylemlerini sloganlarla sonlandırdı.