Solothurn'da zindan direnişini sahiplenildi

İsviçre’nin Solothurn kentinde düzenlenen bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla Türkiye cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla İsviçre’nin Solothurn kentinde bir eylem düzenlendi.

Solothurn Demokratik Kürt Toplumu'nun (CDK-Solothurn) çağrısıyla merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar burada bir miting düzenledi. 

Eylemde üzerinde “Tecride, işgale ve faşizme geçit yok, şimdi özgürlük zamanı” pankart ile “Tecrit insanlık suçudur”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” yazılı dövizler ve Abdullah Öcalan posterleri, PKK bayrakları taşındı.

Sık sık “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”, “Tecrit işkencesine son, şimdi özgürlük zamanı”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma”, “Biji Serok Apo”, “Jin, jiyan, azadi” sloganlarının atıldığı eylemde Almanca bildiriler okundu. 

Eylemde CDK Solothurn adına Hüseyin Kaya bir konuşma yaptı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve sürdürülen açlık grevlerine dikkat çeken Kaya, “Türkiye zindanlarında siyasi tutsaklar AKP/MHP faşizminin yarattığı İmralı tecrit işkencesine, siyasi soykırım ve işgal saldırılarına karşı açlık grevindeler. İmralı tecrit işkencesini sonlandırmak ve tutsakların direnişini sahiplenmek adına alanlarda olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.