Sorbonne Üniversitesi’nde Abdullah Öcalan’ın Savunmalar’ı okundu

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Sorbonne’da gerçekleştirilen etkinlikte, Savunmalar’ın devrimci mücadele ve Jin Jiyan Azadî felsefesi temelinde kadın özgürlüğü ile ilgili bölümleri okunarak üzerinde tartışmalar yürütüldü.

ABDULLAH ÖCALAN'IN SAVUNMALARI

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan ve dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Sorbonne, bugün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü için ev sahipliği yaptı.

Farklı halklardan öğrencilerin düzenlediği etkinlikte Abdullah Öcalan’ın Savunmalar’ından devrimci mücadele ve Jin Jiyan Azadî felsefesi temelinde kadın özgürlüğü ile ilgili bölümleri okunarak üzerinde tartışmalar yürütüldü.

Abdullah Öcalan’ın tutulduğu ağır tecrit koşullarına dikkat çekilen şartlarına da değinilirken, Avrupa Parlamentosu ile İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’nin görevlerini icra etmedikleri ifade edildi. Etkinlikte Türk devletinin hukuksuz uygulamalarına karşı daha örgütlü bir duruş sergilenmesi ve Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinin hayat bulduğu Rojava Devrimi’nin korunarak daha da büyütülmesi gerektiğinin altı çizildi.

Etkinlikte 15-19 Nisan günleri arasında Fransa’nın Strasbourg kentinde gerçekleştirilecek eyleme de katılım çağrısı yapıldı.