St. Gallen’de bilgilendirme standı

PKK’nin önemli değerleri savunan bir özgürlük hareketi olduğunu söyleyen gençler, ‘terör” listesinden çıkarılması için çaba sarf ediyor.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve ve İsviçre sol ve sosyal demokratları tarafından İsviçre’nin St. Gallen kentinde PKK'nin “terör örgütleri” listesinden çıkarılması için bilgilendirme standı açıldı, çok sayıda imza toplandı. Kornhausplatz'da saat 12.00'da başlayan bilgilendirme standı, yoğun ilgi gördü.

Stant eylemcilerinden Robin, “PKK'nin terör listesinden çıkarılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Avrupalılar olarak Kürt özgürlük hareketinden çok şey öğrenebiliriz. Kapitalizmi yenmek için Rojava ile birlik olmalıyız” dedi.
Kampanyaya destek için imza toplayan Emmi ise, “PKK’nin terör listesinde olması bunu imzalayan devletlerin ikiyüzlülüğüdür. Ekonomik çıkarlar nedeniyle PKK terör listesinde. Kürt Özgürlük Hareketi'ni kişisel olarak destekliyorum, çünkü önemli değerlere sahip çıkıyorlar. Örneğin ekolojik yaşam, kadın özgürlüğü ve eş yaşam. Umuyorum ki dünyadaki bütün insanlar Kürt özgürlük hareketiyle dayanışma gösterir.