Stockholm'de AKP-MHP faşizmine karşı alanlara çıktılar

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürdistanlılar ve dostları, AKP-MHP faşizmine karşı alanlara çıktı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürdistanlılar ve dostları, "Faşizmi Birlikte Yeneceğiz” sloganıyla bir gösteri gerçekleştirdi. Eylemde Kürt halkına saldıran Türk devleti ile ona destek veren Avrupa Birliği protesto edildi.


Stockholm'de ana metro istasyonu dışında gerçekleştirilen eylemde HDP'yi kapatma girişiminde bulunan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilen ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin demokratik direnişlerine saldıran AKP-MHP faşist ittifakı protesto edildi.

Türk devletinin HDP ve Kürtlere yönelik saldırılarına gerekli tepkiyi göstermeyen ve AKP-MHP faşist ittifakıyla uzlaşan İsveç ve Avrupa Birliği de eylemde kınandı. Avrupa Birliği ve İsveç Hükümeti'ne iki yüzlü politikasına son verme ve demokrasi güçleri saflarında yer almaları çağrıları yapıldı.

Ellerinde Türkiye'de HDP ve demokrasi güçlerine yapılan saldırıları kınayan dövizler taşıyan eylemciler, Kürt Özgürlük Mücadelesi'ni sahiplenen sloganlar attı.

KÜRT HALK ÖNDERİ'NİN ÖZGÜRLÜĞÜ İSTENDİ

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Menice Yiğit, son dönemlerde AKP-MHP iktidarının HDP ve Kürtlere yönelik saldırılarını artırdığına dikkat çekti. Türk devletinin binlerce HDP'liyi temelsiz suçlamalarla tutuklandığını belirten Yiğit, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm siyasi tutsakların özgürlüğünü istedi.

Çevreden geçenlerin de ilgi gösterdiği eylemde sık sık "Katil, faşist Erdoğan”, ”Çocuk katili Erdoğan”, ”HDP halktır, halk biziz”, ”Faşist Erdoğan, iki yüzlü Avrupa Birliği” ve "Kadına şiddet politiktir” sloganları atıldı.