Stockholm'de Newroz ateşi Leyla Güven için yakıldı

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürdistanlılar, bu yılki Newroz ateşini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi kaldırılması için 134 gündür açlık grevinde bulunan Leyla Güven ve diğer eylemciler için yaktı.

Leyla Güven ve fedai eylemi sonucu yaşamını yitiren tutsak Zülküf Gezen ve açlık grevlerindeki tüm eylemcileri sloganlar atarak selamladı.

Dün saat 18.30 sularında Rolambshov Parkı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, parkın ortasına Newroz ateşini yaktı.

Sanatçı Gürsel Dayan'ın söylediği Kürtçe marşlar ve türküler eşiğinde hep birlikte halaya duran Kürdistanlılar, sık sık “Be Serok jiyan nabe”, “Biji Serok Apo” ve “Öcalan'a özgürlük” gibi Kürt Halk Önderine destek veren ve serbest bırakılmasını isteyen sloganlar attı.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanları bu yılki Newroz kutlamaları dolayısıyla ANF'ye açıklamalarda bulundu.

YİĞİT: KÜRT HALKI AKP-MHP FAŞİZMİNE 31 MART'TA NEWROZ DİRENİŞİ KARARILILIĞIYLA DERSİNİ VERECEK

Mirhem Yiğit, bu yılki Newroz'un Türk devletinin ağır saldırıları karşı Leyla Güven, binlerce tutsak ve Avrupa ve dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan Kürdistanlıların direnişte oldukları koşullarda kutladığı söyledi.

Leyla Güven'in 7 Kasım günü başlattığı açlık grevinin binlerce Kürdistanlı ve dostunun katılımıyla kitleselleştiğini belirten Yiğit, “Direniş Tekirdağ'da eylem gerçekleştiren Zülküf Gezen arkadaşın eylemiyle yeni bir safhaya girdi. Önümüzde ayrıca 31 Mart yerel seçimleri var. Kürt halkı ve demokratik güçler bu seçimlerde AKP-MHP faşizmine Newroz direnişinin kararlığıyla dersini verecek” dedi.

KASIRGA: KÜRT KADINI ÖNDERLİĞİNE UYGULANAN TECRİTİ KIRACAK

Giren Kasırga, Leyla Güven'in başlattığı eylemden dolayı Kürt kadınlarının bu yılki Newroz'u kadınların Newroz'u olarak görerek sahiplendikleri, bu yılki Newroz'u Güven ve fedai eylemi yapan Zülküf Güven'e adadıklarını belirttikten sonra devamında şunları kaydetti:

“Bu Newroz Kürt kadınlarının Newrozu. Mücadelenin fitilini 7 Kasım'da Leyla Güven ateşledi. Kadınlar olarak Leyla Güven'in Önderimize yönelik tecridin kaldırılması için 4 aydan beri sürdürdüğü eylemi kadınların eylemi olarak görüyor ve sahipleniyoruz.”

Kürt kadınlarının Güven ve açlık grevcilerinin mücadele azmiyle alanlarda olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyleyen Kasırga, “Tecrit sadece Önderliğimize değil tüm halkımıza yöneliktir. Kürt kadını iradesini ve mücadele azmini ortaya koyarak Öcalan'a yönelik tecridi kıracaktır” diyerek kararlılık mesajı verdi.

KİTLESEL NEWROZ KUTLAMASINA ÇAĞRI

İsveç Kürt Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Sara Kadın Birliği ve Amara Kürt Kadın Meclisi de, Newroz dolayısıyla yaptıkları açıklamalarda Leyla Güven'in başlattığı açlık grevlerinin kitleselleştiğine ve açlık grevcilerinin bazıların sağlıklarının kritik bir aşamaya geldiğine dikkat çekti.

Tüm Kürdistanlılar ve dostlarına eylemleri sahiplenme ve Stockholm'de düzenlenecek Newroz kutlamalarına katılmaları çağrısı yaptı.

Newroz kutlaması Solna Hallen'de 23 Mart günü saat 17.00'de başlayacak.