Stockholm'de öğrencilerden Rojava'daki çocuklarla dayanışma

İsveç'in başkenti Stockholm'un Märsta semtinde bir okuldaki öğrenciler, Rojava'daki çocuklarla dayanışma amacıyla bilek takıları yaparak satışa çıkardı.

Yerelde yayımlanan Märsta.nu'de yer alan habere göre Märsta semtindeki Tingvallaskolan okulundaki öğrenciler, Kuzey Doğu Suriye'de savaştan zarar gören çocuklarla dayanışmak amacıyla bilek takıları yaptı.

Gazeteye açıklamalarda bulunan öğretmen Shara Hassan, “Çocuk Kitapları Haftası” dolayısıyla bir dizi etkinlik yaptıklarını söyledi. Okulun kütüphanesinin açılışını yaptıklarını ve okuma festivali düzenlediklerini belirttikten sonra şunları kaydetti.

“Bir diğer etkinlik de dayanışma ve temel değerlerdi, öğrenciler üzerinde 'dünyada barış' yazılı güzel bilek takıları yaptı. Takıları satıp paraları Kuzey Suriye'de savaştan zarar gören çocuklara göndereceğiz.”

Öğrenciler 130 bilek takısı yaptı. Hassan, talep olması halinde bilek takılarını yapmayı sürdüreceklerini, takılar için ücret belirlemediklerini ve satın alanların istedikleri miktarı ödeyeceklerini söyledi. Satıştan elde edilecek gelirler Noel tatili öncesi Roja Sor'a teslim edilecek.

Hassan, “Suriye'de neler olduğunu çok konuştuk ve yardıma ihtiyacı olan çocuklara yardım etmek istiyoruz” dedi.