Stockholm'de Türk devleti protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları İsveç'in başkenti Stockholm'de protesto edildi.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Amara Kadın Meclisi ve Güney Kürdistanlı örgütlerin çağrısı üzerine bugün başkent Stockholm'un Norra Bantorget Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin katliamlarını protesto etti.

'TÜRK DEVLETİ ULUSLARARASI HUKUKU ÇİĞNİYOR'

Çağrıcı örgütler adına yapılan konuşmalarda, Türk devletinin tüm uluslararası yasaları ve hukuk kurallarını çiğneyerek Heftanîn'e girip katliamlar yaptığı belirtildi. Türk işgalini kınayan örgütler, Türk devletinin paralı askerlerini Kürdistan'dan çekmesini istedi.

KCDK-E Başur adına yapılan bir konuşmada ise, Kürdistan'ın Türkiye, İran, Irak ve Suriye tarafından sömürgeleştirildiğine çekilerek, "Biz diğer halklarla birlikte insan hakları, barış ve demokrasinin olduğu koşullarda yaşamak istiyoruz” denildi.

TOPLUMA ÇAĞRI, GÜNEY HÜKÜMETİNE UYARI

İsveç başta olmak üzere uluslararası topluma, Türk devletinin yasa dışı savaşını durdurmak için girişimde bulunma çağrısı yapıldı.

Kürdistan Bölgesel Yönetiminden de Türk devletiyle yaptığı iş birliğinden geri dönmesi istendi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Ahmet Karamus, Türk devletinin gelişmiş silahlarla ve NATO'nun desteğiyle Güney Kürdistan'a yönelik soykırım saldırılarını yoğunlaştırdığını söyledi.

Türk devletinin katliam ve saldırılarına karşı çıkmayan Batılı ülkelere sert eleştiriler yönelten Karamus, Avrupa Birliği ve uluslararası topluma Türk devletinin katliamlarına karşı koyma çağrısında bulundu.

Konuşmalardan sonra ”Yaşasın Heftanîn direnişi”, "Kanlı ellerinizi Heftanîn'den çekin”, ”Türk ordusu Kürdistan'dan defol”, "Faşist, katil Erdoğan” sloganlarını atan kitle, Sergelstorg Meydanı'na yürüdü.