Stockholm'de uzun yürüyüş başladı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik komplo 22. yıl dönümünde İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen uzun yürüyüşle protesto ediliyor.

İsveç'te yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat 1999'da gerçekleşen uluslararası komployu protesto etmek için Stockholm'un Medborgarplatsen Meydanı'nda bir araya geldi.
Ellerinde Kürt Halk Önderi'nin resimlerinin bulunduğu flamalar ve özgürlük isteyen pankartlar taşıyan Kürdistanlılar, şehitler için saygı duruşunda bulundu.

'TÜM HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ ANLAMINA GELECEK'

Kürt Kadın Hareketi adına konuşma yapan Ayşe Göktepe, Kürt Halk Önderi'nin kaçırıldığı 15 Şubat gününü kara bir gün olarak gördüklerini ve her yıl meydanlara çıkan on binlerin uluslararası komployu protesto ettiğini söyledi.
Kürtlerin sadece Stockholm'de değil Avrupa ve dünyanın dört bir yanında uluslararası komployu kınamak için eylemler yaptığına dikkat çeken Göktepe, “Biz artık yeter diyoruz. Abdullah Öcalan derhal serbest bırakılmalı. Öcalan'ın özgürlüğü sadece Kürtlerin değil baskı altında tutulan tüm azınlıkların özgürlüğüdür” dedi.
Göktepe'nin konuşmasını tamamlamasının ardından polis, salgın dolayısıyla yalnızca 8 göstericinin yürüyüş ve eylem yapmasına izin verdi. Kitle meydanda kalmayı sürdürdü ve Kürt Halk Önderi'nin serbest bırakılmasını isteyen sloganlar attı.

AKŞAM YÜRÜYÜŞ OLACAK

Eylemciler, uluslararası komployu kınayan sloganların yanı sıra Kürt Özgürlük Hareketine destek veren “Yaşasın Öcalan”, “Öcalan halktır, halk biziz”, “Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü” sloganlarını atıyor.
Meydanda düzenlenen mitingin ardından eylemciler, Tantolunden Parkı, Raoul Wallenberg Meydanı, Gröna Lund  ve Slusen semtlerinden sonra akşam saatlerinde ellerindeki meşalelerle Rålambshov Parkı'na yürüyecek.
Eylemciler, 14 Şubat Pazar günü saat 11.00'de Rålambshov Parkı'nda buluştuktan ve Odenplan ile Humle Parkı'ndan sonra saat 17.00'de parlamento binası önündeki Mynttorget Meydanı'nda düzenlenecek mitingle yürüyüşü tamamlayacak.