Stockholm'deki Abdullah Öcalan'a özgürlük eylemi ikinci gününde

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Kürdistanlıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için dün başlattıkları çadır eylemi ikinci gününde.

Kürt Halk Önderi Öcalan'ı özgürlüğüne kavuşturmak için sürdürülen kampanya kapsamında dün saat 14.00'de başlatılan çadır eylemi bugün ikinci gününe girdi.

Parlamento binası önündeki Mynttorget Meydanı'nda bir araya gelen bir grup Kürdistanlı, Kürtçe ve İspanyolca marş ve türküler çaldı. “Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü”, “Öcalan halktır, halk biziz” ve “Biji Serok Apo” gibi Öcalan'a destek veren sloganlar attı.

Çadırın üzerine 1986 yılında bir cinayete kurban giden İsveç Başbakanı Olof Palme ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimlerinin bulunduğu, “Uluslararası komployu yeneceğiz. Özgürlük kazanacak” yazılı pankart asıldı.

Kürdistanlılar, eylem boyunca çevreden geçenleri Türk devletinin Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridi ve Kürt halkına yaptığı saldırılar hakkında yazılı ve sözlü bilgilendiriyor. Eylemciler, bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylem akşam saat 18.00 sularında sona erecek.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin yaptığı yazılı açıklamada Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için belirleyici bir rol oynayan Abdullah Öcalan'ın 1999 yılından bu yana ağır tecrit koşullarında tutulduğuna dikkat çekildi.

Türk devleti ile PKK arasındaki barış görüşmelerinin temelini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın attığı hatırlatılan açıklamada “Barış görüşmelerinin ve pazarlıkların yeniden başlayabilmesi için pratikte Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması gerekir” denildi.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin Abdullah Öcalan ve tüm politik tutsakların serbest bırakılmasını talep ettiğine vurgu yapıldı.