Stockholm'deki uzun yürüyüş ikinci gününde

İsveç'in başkenti Stockholm ve çevre kentlerde yaşayan Kürdistanlıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 22. yıldönümünde başlattıkları uzun yürüyüş ikinci gününde.

İsveç’in başkenti Stockholm'un Medborgarplatsen Meydanı'nda dün uzun yürüyüşü başlatan Kürdistanlılar, bugün de Rålambshov Parkı'nda saat 11.00 sularında bir araya  gelerek yürüyüşün ikinci etabının startını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle yürüyen Kürdistanlılar taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla uluslararası komployu protesto etti.

“Abdullah Öcalan'ı özgürleştirme zamanı” ve “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü” yazılı pankratlarla birlikte Kürt halk Önderi’nin flamalarını taşıyan eylemciler, Rålambshov Parkı'ndan Odenplan Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca “Bijî Serok Apo”, “Öcalan halktır, halk da biziz”.  “Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü” sloganlarının yanı sıra Türk devletinin baskı ve katliamlarını kınayan sloganlar da attı.

Korona önlemlerinden dolayı polis, göstericilerin 8 kişilik küçük gruplar halinde yürüyüş yapmalarına izin veriyor.

Uzun yürüyüş, saat 17.00'de İsveç Parlamentosu önünde düzenlenecek meşaleli eylemle devam edecek.