Strasbourg’da AK üyelerine tecrit dosyaları dağıtılıyor 

KCK’nin 12 Eylül tarihinde başlattığı hamle kapsamında Strasbourg’da birçok Kürdistanlı ve Türkiyeli kurum temsilcilerinin katılımıyla başlayan oturma eylemi beşinci gününde. 

"Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesi kapsamında Strasburg’da 12 Ekim’de başlatılan eylem, Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde sürdürülüyor. Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu halkları ile inançların yanı sıra devrimci hareketlerin temsilcilerinin katıldığı eylem, 25 Haziran 2012’den bu yana Kürt Halk Önderi Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminin sürdürüldüğü alanda düzenleniyor.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) yöneticileri ve bileşenlerinin temsilcilerinin katıldığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün önemi vurgulanıyor.

Eylemde Kürt Halk Önderi Öcalan’ın mücadelesi ve düşüncelerinin tanıtıldığı bildiri, broşür ve kitapçıklar dağıtılıyor. Eylemciler gün içerisinde farklı kısa seminerlerle Türkiye’deki AKP-MHP faşizmine karşı ortak mücadeleyi de tartışıyorlar.

DOSYALAR ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİNE SUNULUYOR

"Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesi kapsamında düzenlenen eylemde Öcalan’a yönelik AKP-MHP faşizminin dayattığı ağır tecrit koşulları ile bölgedeki katliamcı politikaları teşhir ediliyor.

Dün gün içerisinde yoğun bilgilendirme çalışması yürüten eylemciler, tecride yönelik hazırlanan bir dosyayı da AK üyesi ülkelerin Strasbourg’daki daimî temsilciliklerine sunuyor. Dosyalar dün itibariyle birçok ülkenin temsilciliğine teslim edilmeye başlandı.