Strasbourg’da işgale ve tecride karşı oturma eylemi ikinci gününde

Türk işgal saldırıları ve İmralı tecridine karşı Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi’nin (KCDK-E) Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlediği oturma eylemi ikinci gününde devam ediyor.

“İşgale, soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema azadiyê ye!” şiarıyla 12 Mayıs günü başlatılan oturma eylemini, ikinci gününde solcu gruplar ziyaret etti.

Gün içerisinde ziyarette bulunan Yaşanacak Dünya aktivistleri birer konuşma yaptılar. Aktivistler, 23 Nisan tarihinde Türk Devleti’nin Medya Savunma Alanları’na yönelik gerçekleştirdiği işgal saldırılarının Kürt halkına yönelik soykırım olduğunu belirtti.

Yaşanacak Dünya şu açıklamada bulundu: “Bu saldırı sadece Kürt Halkı’nın özgürlüğüne yönelik değildir. Saldırı bir halkı yok etmeye dönüktür. Emperyalist ülkelerin, işbirlikçi Türk Devleti ve KDP eliyle yapılan bu saldırı karşısında bütün insanlığı direnişe ve Kürt halkını sahiplenmeye çağırıyoruz.  Her yeri Avaşin, Zap ve Metina’ya çevirme zamanıdır.”

Strasbourg’daki bu eylem, Haziran 2012’den bu yana “Özgürlük Nöbeti”nin yürütüldüğü alanda düzenlenen basın açıklaması ile başlatılmıştı.