GÖRÜNTÜLÜ

Strasbourg’da Newroz kutlandı

Strasbourg’daki Newroz’a katılan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, “2024 yılı Newrozu’nda “Halkımız Rêber Apo’nun özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelesine devam edeceğinin mesajını vermiştir” dedi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Newroz coşkuyla kutlandı. Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan Newroz kutlamasında HPG’nin müjdesi selamlanırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelenin devam edeceği mesajı verildi.

Abdullah Öcalan’ın İmralı direnişi başta olmak üzere gerillanın ve tüm direnenlerin selamlandığı kutlamada sık sık “Bijî Serok Apo” , “Bê Serok jiyan nabe” , “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı.

Coşkulu geçen kutlamaya katılan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Kurdistan’da, Türkiye ve Avrupa’da 2024 yılı Newrozu’nun kitlesel geçtiğini dile getirdi.

“Başta Önder Apo olmak üzere, zindanlarda, dağlarda, kentlerde direnen herkesin Newroz’u kutlu olsun” diyen Aydar, “Halkımız Newroz kutlamalarına kitlesel katılarak Önder Apo’nun özgürlüğünü haykırdı. Türk devletinin her türlü saldırısına karşı mücadelemizi büyüteceğiz mesajı verdi” dedi.

Newroz’un diriliş ve direniş bayramı olduğunun altını çizen Zübeyir Aydar, Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın Amed Zindanı’nda yaktığı direniş meşalesinin bugün milyonlar tarafından taşındığını belirtti.

Türkiye ve Bakurê Kurdistan Pazar günü (bugün) yapılacak yerel seçimlerin bir seçim değil referandum olduğunu ifade eden Zübeyir Aydar, “Kürt halkı bu seçimde kullanacağı oyla kendi iradesini tekrar ortaya koymalıdır” dedi. “Yerel seçimlerde kullanılacak her bir oy Türk devletinin kayyum, işgal, katliam politikasına verilecek cevaptır” diyen Aydar, devamla, “Avrupa’da yaşayan her bir bireyin akrabalarını, arkadaşlarını, dostlarını arayarak bu seçimin önemini anlatması gerekiyor” diye konuştu.

Türk devletinin önümüzdeki yaz mevsiminde Başûrê Kurdistan’a, Rojava ve Medya Savunma Alanlarına dönük bir işgal saldırısı başlatacağını öngördüklerini dile getiren Aydar, “Halkımız ayakta olmalı ve gelişebilecek bu işgal saldırısına karşı her yerde cevap olmalıdır” dedi.

Belçika’da Newroz’dan dönen Kürtlere karşı geliştirilen ırkçı Türklerin saldırısı hakkında da konuşan Zübeyir Aydar, “Bu saldırılar tesadüfi gelişmedi. Bu saldırılar Türk devleti tarafından organize edilen saldırılardır. Halkımız elbette kendisine dönük fiziksel saldırılara karşı öz savunma almalıdır ama provokasyonlara da izin vermemeliyiz” dedi.

Newroz kutlamasında TEV-ÇAND sanatçıları Sidar Amedî, Farqîn Azad, Dilovan, Seher Stran, Şerîf Omerî ve Seyda Perinçek sahne aldı. Coşkusu her saniye devam eden Newroz kutlaması, çekilen govend ve sloganlarla son buldu.