Strasbourg’da tecrit protestosu

Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen yürüyüşle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edilerek, bir an önce avukat ve aile görüşmesinin yerine getirilmesi gerektiği belirtildi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi ve Kürt halkının Önder Apo’nun sağlık durumuyla ilgili kaygıları olduğu Avrupa kurumlarına duyuruldu.

Place Republique’de bir araya gelen Kürdistanlılar “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “CPT ve AP, sessizliğinize son verin”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” pankartları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan flamaları taşıyarak yürüyüşe başladı.

Sık sık “Bıji Serok Apo”, “Be Serok Jiyan na be”, “Faşist Erdoğan” sloganlarının atıldığı yürüyüş boyunca okuna metinde Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecride değinildi ve Türk devletinin insanlık suçu işlediğine dikkat çekildi.

Eylemde yapılan konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğu belirtildi.

Yürüyüş kolunun Avrupa Konseyi’ne ulaşması sonrasında ise beş dakikalık bir oturma eylemi düzenlendi.

Oturma eyleminde de sık sık sloganlar atıldı ve siyasi tutsakların tecride karşı yürüttüğü açlık grevi selamlanarak “Önder Apo’nun sağlık durumu öğrenilmeden ve tecrit kırılmadan sokakları bırakmayacağız” denildi.

Yürüyüş Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla dokuz yıldır süren Özgürlük Nöbeti’nin devam ettiği Avrupa Kurumları’nın buluştuğu alanda sona erdi.