Strasbourg'daki açlık grevi kararlılıkla sürüyor

Strasbourg’da devam eden süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 55. gününe girdi.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Gazeteci Gülistan Çiya İke, Siyasetçi Mustafa Sarıkaya ve Akademisyen Kardo Bokani’nin aralarında bulunduğu 14 kişilik bir grubun Fransa'nın Strasbourg kentinde başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi devam ediyor.

İKE TEDAVİYİ REDDETTİ, EYLEME DÖNDÜ

Sağlık durumundaki olumsuz gelişmeler üzerine teşhis amacıyla hastaneye kaldırılan Gülistan Çiya İke, tedaviyi reddederek eylem yerine döndü. 

İke'nin durumu hakkında bilgi veren Doktor Fahrettin Gülşen, belirledikleri semptomların devam ettiğini ve ciddi boyuta ulaştığını dile getirdi. Dr. Gülşen, İke’nin beyne giden damarlarında iltihaplanma oluştuğu, nabız ve tansiyon dengesizliği bulunduğunu ve tüm bunların kalp ritminde ciddi bir komplikasyona sebep olduğunu belirtti. 

ZİYARETLER SÜRÜYOR

Avrupa’ da yaşayan Kürt halkının ziyaretleri ise yoğun şekilde devam ediyor. Marsilya’dan Marsilya’dan Kürt Halk Meclisi ve Arin Mirkan Kadın Meclisi bir grup eylemcilere ziyarette bulundu. Grup adına açıklamada bulunan Marsilya Kadın Meclisi Sözcüsü Suzan Aydemir, tecridin kırılmasının aynı zamanda Kürt halkına yönelik savaşın bitmesi anlamına geleceğini belirtti. Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevlerinin kadın öncülüğünün önemini bir daha açığa çıkardığını belirten Aydemir, eylemlerin sahiplenilmesi çağrısında bulundu. 

'KOBANÊ RUHUYLA SAHİPLENELİM'

Eylemcilere ziyarette bulunan KCDK-E Fransa Eşbaşkanı Fevziye Erdemirci, açlık grevlerinin giderek yayıldığını belirterek, Leyla Güven’in öncülük ettiği bu eylemlerin Cizre, Nusaybin ve Sur’daki öz yönetim dönemine öz eleştiri olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Demirci, devam eden açlık grevi eylemlerinin amacına ulaşması için halk tarafından sahiplenilmesi gerektiğini dile getirdi, "Kobanê ruhuyla sahiplenelim" dedi.

Strasbourg'da  '273 Avenue de Colmar 67100' adresinde devam eden açlık grevi direnişine Avrupa’nın her yanından destek ziyaretleri sürüyor.