Strasbourg’daki oturma eyleminin ilk haftası sona erdi

KCK’nin 12 Eylül tarihinde başlattığı “Tecride, işgale ve faşizme son; Özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen oturma eyleminin ilk haftası sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen ve bir ay sürecek olan oturma eyleminin ilk haftasını Kürt siyasetçiler, Demokratik Güç Birliği bileşenleri ile inanç kurumlarının temsilcileri devralmıştı.

25 Haziran 2012 tarihinde başlatılan Özgürlük Nöbeti’nin sürdürüldüğü alanda 12 Ekim tarihinde başlayan eylemde “İşgal, tecrit ve faşizmle mücadele” gibi çeşitli konularda seminerler düzenlendi.

ŞENGAL ANLAŞMASI PROTESTO EDİLDİ

Eylemin sürdüğü alan ise çeşitli pankartlarla donatıldı. Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğünün farklı dillerde yazıldığı pankartlar dışında Bağdat ve Hewlêr hükümetleri arasında imzalanan Şengal Anlaşması’nı protesto amaçlı “Êzidî soykırımını durdurun” yazılı bir pankart da alandaki yerini aldı.

Eylemin ilk haftasında ise Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) tarafından “Uluslararası Komplo sürecini, Abdullah Öcalan’ın ideolojisini” içeren dosyalar hazırlanarak AK Üyesi ülkelerin daimî temsilciliklerine verilmeye başlandı.

Eylemin ilk haftasının dünkü son gününde ise Heilborn Halk Meclisi Korosu’nun KCK’nin hamlesi ile ilgili hazırladığı klip dinlendi. KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, hazırlanan klibin bütün halk meclislerine gönderildiğini ifade ederek, Kürt halkının hamleyi sahiplenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

PAZARTESİ’DEN İTİBAREN TJK-E BİLEŞENLERİNCE SÜRDÜRÜLECEK

Dün “Bijî Serok Apo” sloganları ile hafta sonu vesilesiyle ara verilen eylem, önümüzdeki hafta ise Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) aktivistleri tarafından devralınacak. 12 Ekim’de başlatılan eylem, bir ay sürecek.

8,5 YILDIR ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN HAYKIRILDIĞI BİR ALANDA YÜRÜTÜLÜYOR

KCK’nin 12 Eylül tarihinde başlattığı “Tecride, işgale ve faşizme son; Özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında AK binası önünde düzenlenen oturma eylemi, aynı zamanda Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminin de yürütüldüğü bir alanda gerçekleştiriliyor.

25 Haziran 2012’de başlatılan Kürt Halk Önderi Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemine bugüne kadar 2 bini aşkın kişi katıldı. 434 haftalık eylem boyunca yüz binlerce kişiye bildiri ve broşür dağıtılarak, Abdullah Öcalan’ın yaşamı ve mücadelesi anlatıldı.