Strasbourg’daki oturma eyleminin ilk nöbeti tamamlandı

Fransa’nın Strasbourg kentinde “Tecride, işgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap ve Metina, Dem Dema Azadiyeye” şiarı ile başlatılan oturma eyleminin ilk haftası sona erdi.

TJK-E ve KCDK-E öncülüğünde Strasbourg’da “Tecrite, işgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema azadiye ye!” şiarıyla başlatılan oturma eyleminin ilk haftası bugün sona erdi.

İlk hafta eylemi, HDP ve DBP’li seçilmişlerin de aralarında bulunduğu bir grup yürüttü. Dört hafta sürecek olan ve her hafta 30 kişiden oluşan yeni grubun devralacağı oturma eylemine hafta sonu ara verilecek. Eylemi, pazartesi günü Almanya’dan Baden-Württemberg ile Bayern eyaletlerindeki Kürtlerin çatı örgütü FCK-BW-BT federasyonu üyeleri devralacak.

Kürdistan’dan ve Türkiye’den 78 kurumun destek verdiği eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit, Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Zap, Metina ve Avaşin alanlarına yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto ediliyor. 

Çarşamba günü kitlesel basın açıklamasıyla başlayan oturma eylemi alanı, Türk devletinin katliam ve işgal saldırılarının protesto edildiği afişlerle donatıldı. Eylemde şehit gerillaların fotoğraflarından hazırlanan ve Fransızca “Nos enfants-Çocuklarımız” yazılı dövizler ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları da taşındı. Öcalan’a Özgürlük Nöbet eyleminin devam ettiği eylemde Öcalan’ın 8 bin günü aşkın süredir İmralı’da rehin tutulduğuna dikkat çeken büyük bir afiş de yer aldı.  

MAYIS AYI ŞEHİTLERİ ANILDI

Oturma eyleminin ikinci gününde “Kapitalist Moderni ile Demokratik Moderni’tenin İnançlar ve Dinlere Yaklaşımı” başlıklı panel düzenlendi. Eylemin üçüncü gününde “Kürt Özgürlük Hareketi’nin Ulusal, Demokratik ve Enternasyonel İttifakları” başlıklı oturum düzenlendi. Eylemin birinci haftasının son gününde ayrıca halkın ve devrimci-sol yapıların katılımıyla Mayıs Ayı Şehitlerini anma etkinliği de düzenlendi.