Strasbourg’dan İmralı’ya kartpostal: İrademizsin

Strasbourg'da “İmralı’ya 100 Bin Kart” kampanyası için bir araya gelen Kurdistanlılar, yüzlerce kartpostala Kürt Halk Önderi’ne “irademizsin” mesajı yazarak Türk devletine mesaj verdi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin çağrısıyla Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir halk toplantısı düzenlendi.

Kerkûk’ta katledilen Kürt kadın devrimci Feryal Süleyman şahsında Kurdistan Devrim Şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda söz alan TJK-F Üyesi Bîşeng Cûdî, Kurdistan ve Avrupa’daki gündemlere dair bilgilendirmede bulundu.

Kürtlerin soykırıma karşı tarihi bir mücadele verdiğini belirten Cûdî, buna karşı gerilla ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük bir direniş sergilediğinin altını çizdi.

Kürt halkının varlık yokluk savaşı verdiğini söyleyeb Bîşeng Cûdî, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın Kürt halkının iradesi olduğunu vurgulayarak, “Önderliğimiz Kürt sorununun çözümünün muhattabıdır” dedi. Kürt sorununun çözümü için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün mutlaka sağlanması gerektiğini ifade eden Bîşeng Cûdî, Kürt halkının mücadeleyi büyüterek zafere ulaşacağını dile getirdi.

“İmralı’ya 100 Bin Kart Kampanyası” hakkında da bilgi veren Cûdî, Uluslararası Komplo’nun 25. yılında tecrit daha da derinleştirildi. Son 3 yıldır ise Önderlik’ten haber alınamıyor. Kürt halkına önderliğini unutturmak istiyorlar. Oysa Kürt halkının kırmızı çizgisi Önderliktir. Bizler kart göndererek irademizin Serok Apo olduğunu, onsuz bir çözüm olamayacağını; Kürt sorunun çözümünün savaştan değil İmralı’dan geçtiğini belirtiyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından ise üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğüne dair sözünün yazıldığı kartpostallar toplantıya katılanlar tarafından dolduruldu. “İrademiz Öcalan’dır” mesajlarının dikkat çektiği kartpostal gönderme eyleminin ilk gününde yüze yakın kartpostal İmralı’ya gönderildi.