Strasbourg’dan gençlere: Yazılan tarihe bir satır da siz ekleyin

Strasbourg’daki direniş eyleminin tertip komitesinden Xelil Çewlik, gençliğin her zaman olduğu gibi mücadeledeki öncü rolüne atıfta bulunurken, gençlere “Bu süreçte yazılan bu tarihe bir mısra, bir satır da onlar eklemelidirler” diye çağrıda bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride Fransa’nın Strasbourg şehrinde 145 gündür devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini Avrupa’daki Kürt gençliğinin sahiplendiği biliniyor. Avrupa’nın hemen her alanında direnişe destek eylemlerine öncülük eden Kürt gençleri, Strasbourg’daki direnişçiler nezdinde başta halkla ilişkiler, teknik yardım gibi birçok noktanın organizasyonunda rol alan tertip komitesinde de ciddi bir rol üstleniyor.

Strasbourg direnişinin tertip komitesinde yer alan gençlerden Xelil Çewlik ise, gençliğin AKP-MHP faşizmini ciddi bir biçimde köşeye sıkıştıran direnişi Apocu ruhla sahiplenerek, büyütmesi çağrısı yaptı. Çewlik, “Kendine devrimci, sol-sosyalist diyen, başta Kürt gençleri olmak üzere tüm gençler, bu süreçte yazılan bu tarihe bir mısra, bir satır da onlar eklemelidirler. Bu sürecin öncülüğünü, her zaman olduğu gibi yine gençliğin yapması gerekiyor” dedi.

'KARARLILIKLARI VE DİRENİŞE OLAN İNANÇLARI ÜST SEVİYEDE'

Açlık grevi direnişi etrafında Avrupa başta olmak üzere birçok yerde kenetlenmenin yaşandığına dikkat çeken Xelil Çewlik, “Ben kendim uzun bir süredir burada direnişçi arkadaşlarla birlikteyim. Kararlılıkları ve direnişe olan inançları oldukça üst seviyede. Ve kararlıkları, inançları ve mücadeleye olan aşklarını aslında Önderliğe olan bağlılıklarından alıyorlar” dedi.

Öcalan’ın 8 yıl aradan sonra ilk kez avukatlarıyla görüştürülmesine izin verilmesine değinen Xelil Çewlik, süren tecride karşı Strasbourg’daki eylemcilerin iradeleri ve kararlılıklarından taviz vermeden mücadeleyi büyütme kararı aldıklarını vurguladı.

'FAŞİZMİN YIKILACAĞINI GÖRÜYORUZ'

“Bu kararlılıkları sayesinde, tecridin ve faşizmin yıkılacağını görüyoruz” diyen Xelil Çewlik, gençlik olarak eylemcilerin yanında olmaktan gurur duyduklarının altını çizdi.

Eylemcilerin sağlık durumlarına da değinen Çewlik, yaşanan kilo kayıpları, kas erimeleri, yatağa bağımlılık gibi sorunların tehlikeli aşamaya geldiğine dikkat çekti. Çewlik, direnişçilerin sağlıkları yerine direnişi büyütme ve başarıya ulaştırmaya odaklandıklarını dile getirdi.

'ANNELERİN DİRENİŞİ GENÇLİK İÇİN YOL GÖSTERİCİ'

Cezaevlerindeki tutsakların annelerinin yükselttiği direnişe de değinen Xelil Çewlik, “Anneler, süren direnişin sembolü oldular artık. Önderlik her zaman diyordu; ‘hiçbir şey yapamıyorsanız, dua edin’ diyordu. Ama biz görüyoruz ki, daha farklı bir direniş aşamasına geçtiler. O kadar baskıya, katliamlara ve zulme rağmen düşmana karşı öncülük yaptılar, dik durdular” diye konuştu.

Tutsakların annelerinin direnişinin gençlik için bir ‘ışık’ gibi yol gösterici olduğunu vurgulayan Çewlik, direnişin daha da büyütüleceği mesajı verdi.

HALKIN ZİYARETLERİ MORAL VERİYOR

Eylemcilerin kendilerine yapılan ziyaretlerle ciddi bir moral bulduğunu kaydeden Xelil Çewlik, Avrupa’daki Kürtlerin bu konudaki duyarlılığına işaret etti. Eylemcilerin zaman zaman sağlık durumlarından ötürü ziyaretlere karşılık veremediğini söyleyen Çewlik, komite olarak bazı hijyen kurallarına dikkat ettiklerini belirtti.

Çewlik, tüm bunlara rağmen kısa da olsa gerçekleşen ziyaretlerde özellikle kitlenin moral bulduğunu ifade etti. “Gelen ziyaretçiler, ‘biz onlara moral vermek için geliyoruz ama baktığımızda onlar bizden çok daha moralli’ diyorlar” diyen Çewlik, bunun Öcalan önderliğindeki devrimci direniş ruhu ve kararlılığın ifadesi olduğunu söyledi.

GENÇLİĞE ÇAĞRI: YAZILAN TARİHE BİR MISRA DA BİZ EKLEYELİM

Tecride karşı direnişin büyütülmesinin önemine dikkat çeken Çewlik, başta Kürt olmak üzere tüm devrimci gençlerin önemli bir rol oynayabileceğini söyledi. Çewlik, son olarak gençlere şu çağrıyı yaptı: “Kendine devrimci, sol-sosyalist, Kürt diyen, gencim diyenler bu süreçte yazılan bu tarihe bir mısra, bir satır eklemelidirler. Bu sürecin öncülüğünü, her zaman olduğu gibi yine gençliğin yapması gerekiyor. Gençlik, bütün alanlarda bu direnişi büyütmeli ve daha büyük bir kararlılıkla bu mücadele etrafında kenetlenip, büyük bir hamle yapması gerekiyor. Bütün gençlerin bunu bu şekilde anlaması gerekiyor. Gençliğin Amed Zindanı’ndaki direnişine ve Önderliğe bakıp perspektif alarak, bu hamlede daha net ve keskin bir kararlılıkla yürüyebileceğine inanıyorum.”