Strasbourg’dan net mesaj: Direniş ruhuyla Newroz’u karşılayalım

Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kırılması için başlatılan Strasbourg’daki süresiz dönüşümsüz açlık grevi 93’üncü gününü geride kalırken, Kürt halkının Newroz’u direniş ruhuyla karşılayarak, tecridi kırması çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridin kırılması, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişleri sürüyor. Strasbourg’da aynı amaçla 93 gün önce başlayan açlık grevi direnişi de devam ediyor. Açlık grevi direnişçilerini Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları da ziyaret ediyor.

Açlık grevi direnişçileri, Newroz’u büyük bir direniş alanına çevirme çağrısı yaptı.

‘KÜRT HALKINI ÖZGÜRLEŞTİRME HAMLESİDİR’

Açlık grevcilerini, bugün eylemcilerden Kerem Solhan’ın akrabaları ziyaret etti.

Almanya’nın Dortmund kentinden gelen Medeni Solhan yaptığı konuşmada, ilk günden itibaren eylem yaptıklarını belirterek, ortaya konan direnişin Kürt halkını özgürleştirme hamlesi olduğunu söyledi.

Öcalan üzerindeki tecridin bir bütün olarak Kürt halkı üzerindeki tecrit olduğuna dikkat çeken Solhan, tecritin kırılmasının dört parça Kürdistan’da verilen mücadelenin başarıya ulaşması anlamına geldiğinin altını çizdi.

Solhan, Kürt halkının her bireyinin soykırım tehditiyle karşı karşıya olduğunu dile getirerek, herkesin bu direnişin etrafında kenetlenmesi gerektiğini söyledi. Başta Leyla Güven olmak binlerce kişinin dahil olduğu açlık grevinin önemli bir direniş mevzisi olduğunu söyleyen Solhan, eylemcilerin sağlık durumunun giderek kötüleştiğine dikkat çekti. Solhan, herkesin eylemcilerin taleplerine sahip çıkması, sesini yükseltmesi ve ayağa kalkması çağrısında bulundu.

Solhan, başta Kürdistan ve Türkiye ile Avrupa’daki Kürtlerin ulusal bayram Newroz’u görkemli kutlaması ve direnişi yükseltmeleri çağrısı da yaptı.

‘NEWROZ’U DİRENİŞ RUHUYLA KARŞILAYALIM’

Xelef Çelik ise, Leyla Güven öncülüğünde başlayan direnişin giderek yayıldığının altını çizdi. 130 günlük direnişin cezaevlerinde 94, Strasbourg’da 93 günü geride bıraktığını hatırlatan Çelik, bunun güçlü bir iradenin sonucu olduğunu vurguladı.

Ortadoğu’daki savaş ve kirli politikaların büyük kısmının Kürtleri hedeflediğini söyleyen Çelik, devletlerin çıkar çatışmalarında da Kürtlerin kaybettirilmek istendiğini dile getirdi. Tecride karşı direnişte daha başka şehadetlerin yaşanmaması için direnişin sahiplenilmesinin gereğine işaret eden Çelik, bunun için tecride karşı derhal adım atılması gerektiğine vurgu yaptı.

Direnişe katılanların herşeyi göze alarak yola çıktıklarını söyleyen Çelik, Kürt halkının bu saatten sonra geri adım atmayacağını ifade etti. Eylemcilerin direnişlerinin sesi olunması çağrısı yapan Çelik, Kürt halkının Newroz’a güçlü katılımla direnişi doruğa çıkarmasını istedi.

‘DİRENİŞ YÜKSELTİLEREK, TECRİT KIRILABİLİR’

Kerem Solhan’ın akrabalarından Xalit Karagöz de, Kürt halkının eylemcilere yönelik duygusal yaklaşımlar yerine eylemi sahiplenmesi gerektiğini söyledi. Direnişçilere veya mücadeleye olan bağlılığın gereği olarak mücadelenin yükseltilmesini isteyen Karagöz, direnişin yükseltilmesiyle şehadetler yaşanmadan tecride karşı mücadelenin başarılı olacağının altını çizdi.

KEREM SOLHAN: KÜRTLERİ YOK ETMEK İSTEYEN ZİHNİYETE KARŞI DİRENİŞİ YÜKSELTELİM

Eylemcilerden Kerem Solhan ise konuşmasında Türk devletinin Kürt Önderliği şahsında aslında tüm halka yönelik bakış açısının idam ve katliam olduğunu belirtti. Kürt halkının bu gerçeği dikkate alarak hareket etmesini isteyen Solhan, barışçıl eylemlere katılımın önemine işaret etti.

Her Kürdün çevresinden kişileri ikna ederek eylemlilikleri güçlendirmek gerektiğine vurgu yapan Solhan, bu sayede direnişin etkisini göstereceğini ve tecridin kırılacağını söyledi.

Türkiye ve Kürdistan’daki yerel seçim gündemine de değinen Solhan, Kürt halkının seçimleri direniş ruhuyla yürütmesi çağrısında bulundu. Özellikle Varto halkına seslenen Solhan, Kürdistan’daki tüm kayyumların defedilmesini istedi. Solhan, tüm Kürt halkının Newroz’u büyük bir direniş hamlesiyle karşılaması çağrısı da yaptı.