Strasbourg direnişi 151’inci gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 151’inci gününde de kararlılıkla sürüyor.

AKP-MHP rejiminin Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridine karşı Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve cezaevlerinde binlerce tutsağın katıldığı, son olarak da 30 tutsağın ölüm orucuyla büyüttüğü direnişin Strasbourg ayağında 151’inci gün geride bırakılıyor.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyesi 14 eylemcinin başlattığı Strasbourg’daki açlık grevi direnişi, Avrupa ülkelerinden gelen Kürdistanlılar ile Avrupalı dostlarının ziyaretlerine de sahne oluyor. Bugün birçok Kürdistanlı'nın yanı sıra Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eşbaşkanı Lokman Kanar ile bir önceki dönem eşbaşkanlık yapan Vedat Bingöl de direnişçileri ziyaret etti.

DİASPORADAKİ EYLEMLERE KATILIM ÇAĞRISI

Burada bir konuşma yapan CDK-F Eşbaşkanı Lokman Kanar, eylemcilerin özellikle moral ve motivasyonlarının yüksek olduğunu gözlemlediklerini ve eylemcilerin kendilerine moral verdiğinin altını çizdi.

Başta Fransa olmak üzere diasporadaki Kürtlere seslenen Kanar, “Oldukça zor ve önemli bir dönemden geçiyoruz. Diasporadaki, özellikle de Fransa’daki Kürtlere çağrımız var. Hiçbir Kürt evinde kalmamalı ve açlık grevi direnişçilerine destek olmalıdır. Bu direniş ancak halkın sahiplenmesiyle zafere ulaşacaktır” dedi.

Her çarşamba günü Belçika’nın başkenti Brüksel ile Fransa’nın Strasbourg şehrindeki eylemlere dikkat çeken Kanar, bu eylemlere güçlü katılımın önemine vurgu yaptı.

Strasburg’daki direniş eylemine şu isimler katılıyor: Gülistan İke, Dilek Öcalan, Nurgül Başaran, Mustafa Sarıkaya, Mehmet Nimet Sevim, Agit Ural, Deniz Sürgüt, Yüksel Koç, Mohamed Ghaderi, Ayvaz Ece, Kerem Solhan, Ramazan İmir, Kardo Bokani ve Ekrem Yapıcı.