Strasbourg mitinginde tecride öfke, direnişe selam

Strasbourg'da on binler, komplo ve tecridi protesto ediyor, Leyla Güven öncülüğündeki direnişi sahipleniyor. Mitinge mesaj gönderen KCK,eylemlerin her alana yayılması çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Komplosu'nu protesto etmek ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde birçok merkezde devam eden açlık grevi direnişlerini selamlamak amacıyla, on binlerce Kürdistanlı ve dostlarının yürüyüşünün ardından Strasbourg’daki miting alanı Parking des Vanneaux'a varıldı.

"Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” pankartının asıldığı sahnede aynı zamanda, CPT ve Avrupa Konseyi’nin tecride karşı harekete geçmesini talep eden pankart da yer alıyor. 

Mitingin başlaması ile birlikte alanda toplanan on binlerce insan hep bir ağızdan “Bijî Serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Yaşasın zindan direnişleri” sloganları atmaya başladı. Öcalan üzerindeki mutlak tecride karşı büyük bir tepkinin olduğu miting alanında, Leyla Güven ve arkadaşlarının direnişi selamlanıyor.

Almanya’nın Duisburg kentinde 35 gündür açlık grevinde olan Mustafa Tuzak da mitinge yer alıyor. 

GÖKSUNGUR: KÜRTLER FAŞİZMİ YIKACAK, TECRİDİ KIRACAK

Mitingin açılış konuşmasını KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur yaptı. Kürt halkının bugün alanlarda olarak Öcalan üzerindeki tecridi kırmaya dönük eylemde olduğunu hatırlatarak konuşmasına başladı. Leyla Güven, zindanlar ve birçok alandan devam eden açlık grevi direnişlerine dikkat çeken Göksungur, Kürt halkının faşizmi yıkarak tecridi kıracağını söyledi.

KCK: DİRENİŞ HER ALANA YAYILMALI

Göksungur’un konuşmasının ardından KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın görüntülü mesajı yayımlandı. Mesajında Öcalan üzerindeki tecridin gelinen aşamada artık kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Bayık, Leyla Güven, zindanlar ve birçok merkezde devam eden açlık grevi direnişlerini selamladı. Uluslararası komploda rol oynayan uluslararası güçlerin bugün Öcalan üzerindeki tecritte rol oynadığına dikkat çeken Bayık, “Kürt halkının ortaya koyacağı görkemli direnişi tecridi yıkarak, Öcalan’ı ve Kürdistan’ı özgürleştirecektir” dedi. 

“İmralı’daki tecridi hareket olarak asla ve asla kabul etmeyeceğiz” diyen Bayık, direnişin her alana yayılması gerektiğine vurgu yaptı.  Bayık, “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” hamlesi etrafında bir araya gelerek, devam eden açlık grevlerini sahiplenmeye çağırdı. 

'EFRÎN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Mesajın ardından TEV-DEM yetkilisi Aldar Xelil bir konuşma yaptı. Açlık grevi direnişlerine dikkat çeken Xelil, “Bizler inanıyoruz ki, Kürt halkının başta Rojava’da olmak üzere birçok merkezde ortaya koyduğu direniş Serok Apo üzerindeki tecridi kıracak. Bizler 20 yıllık İmralı direniş ruhuyla direniyoruz ve inanıyoruz ki, direniş sınırları aştıkça bizler daha çok kazanacağız ve Önderliğimiz üzerindeki tecridi kıracağız” şeklinde konuştu. 

Türk devletinin Efrîn ve Rojava’ya dönük saldırılarına dikkat çeken Xelil, “Halkımız iyi bilsin ki, Efrîn'i özgürleştireceğiz. Biz gün geçtikçe daha da güçleniyoruz. Buradan İmralı’yı selamlıyor ve diyoruz ki, özgür önderlikle özgür Kürdistan’ı kuracağız” dedi. 

Miting yapılan konuşmalarla eşliğinde hep bir ağızdan atılan “Leyla Güven onurumuzdur”, “Öcalan’a özgürlük” sloganı eşliğinde devam ediyor.