Strasbourg ve Paris’te tecride ve faşizme karşı yürüyüş

Gençler Paris’in Drancy banliyösünde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için ve Demokratik Toplum Merkezi’nin faşist saldırılara uğramasına tepki amaçlı yürüyüş gerçekleştirdi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Tekoşer üyeleri, Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde bulunan Demokratik Toplum Merkezi’ne Fransız polisinin gerçekleştirdiği baskın sonrası Türk faşistlerinin de saldırı girişimlerine karşı Strasbourg ve Paris’in Villiers le Bel’de protesto yürüyüşü düzenledi.

Sivil itaatsizlik kapsamında akşam saatlerinde Gare de Strasbourg’da bir araya gelen gençler, “Fransa polisinin Drancy’deki Kürtlere karşı faşist politikalarını kabul etmiyor ve kınıyoruz” yazılı pankart taşıdı.

Sık sık “Assassin Erdogan (Katil Erdoğan)”, “A Bas Le Régime Fasciste En Turquie (Kahrolsun faşist Türk rejimi)”, “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Yapılan açıklamada, Fransa devletinin Kürtlere yönelik kirli siyasetine derhal son verilmesi istendi.

Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit politikası ve Drancy’de dernek lokaline yönelik gerçekleşen saldırılar, Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde protesto edildi.

Akşam saatlerinde Villiers le Bel tren istasyonunda bir araya gelen TCŞ üyeleri, üzerinde Abdullah Öcalan’a özgürlük pankartı ve PKK ve TCŞ flamaları taşıdı.

Banliyöde yaklaşık yarım saat süren eylem, direnişi büyütme çağrısı ardından sona erdi.