Stuttgart'ta devrimci örgütlerden tecrit ve faşizme karşı eylem

Almanya'nın Stuttgart kentinde Kürt ve Türkiyeli sol örgütler, tecride ve faşizme karşı bir eylemde buluştu.

Cuma günü Stuttgart Schrottplatz meydanında bir araya gelen devrimci sol örgütler KCK, Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) ve Kadınların Birleşik Devrim Hareketi'nin (KBDH) başlattığı hamleleri sahiplendi.

Eylemde TKEP-Leninist, TKP-ML, MKP, TİKB, MLKP ve DTKM yaptıkları yazılı açıklamada, “Birleşik Devrimin yoldaşları, HBDH bizden ayağa kalkmamızı istiyor. Bu mücadele faşizme karşıdır. Onlar saltanat kurarken kölelik ve yoksulluk bize geri döndü. 'Barış' diye bağırdığımızda üzerimize bombalar yağdı. Biz demokrasi istedik, onlar toplu tutuklamalar ve hapis cezaları ile karşılık verdiler" dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: "İnanç özgürlüğü' üzerine benzin döktüler ve ateş açtılar. Birleşik Devrim çağrısıyla ayağa kalkıyoruz. Özgürlüğün önündeki her engel faşizmdir. Devrimin dili ve sokağın sesi ile faşizmle savaşacağız. Birleşik Devrim, 'kapsamlı bir seferberlik' ile yanıt verecek. Ezilenler sesimizi duymalı. Birleşik Devrim'in çağrısına cevap verin ve ayağa kalkın. Yaşamın her alanında aktif eylemler ile hamleyi yükseltiyoruz.

Eylemciler sık sık, "Yaşasın Birleşik Devrimimiz", "Hoch die Internationale Solidaritet", "Schulter an schulter gegen Faşchismus-Faşizme karşı omuz umuza” sloganlarını attı.