Stuttgart'ta panel: Türk devleti Kürt ve Alevileri yok etmek istedi

Stuttgart'ta Mereş ve Roboskî katliamlarına dair düzenlenen panelde, Türk devletinin Kürt ve Alevileri yok etmek istediği vurgulandı.

Almanya’nın Stuttgart şehrinde Mereş ve Roboskî katliamlarına ilişkin panel düzenlendi.

 

Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), Dersim İnşa Kongresi, Dersim 38, Dersim Soykırım Karşıtı, Demokratik Alevi Federasyonu’nun (FEDA) organize ettiği panel Stuttgart Kürt Toplum Merkezinde gerçekleşti. Stuttgart Eşbaşkanı Mesut Dağhan'ın açılış konuşmasını yaptığı panele çok sayıda Alevi katıldı. MARDEF Eşbaşkanı Hatice Sonzamancı, Gazeteci Aziz Tunç, Maviş Toklu ve Siyasetçi Ferhat Encü de panele katıldı.

Zeynep Enhas'ın 'Delil Uyandırma Gulbangı' ile başlayan etkinlikte katliamlara ilişkin sinevizyon gösterimi de yapıldı.

'DEVLET ETNİK TEMİZLİĞİ HEDEFLEDİ'

Panelistlerden Hatice Sonzamancı, şunları söyledi: "Mereş Katliamı Cumhuriyet tarihinde yaşanan katliamlardan sadece biri. Bu katliamın diğer birçok katliam gibi devlet eliyle gerçekleştiğine dair belge, bilgi bulunuyor. Bölgedeki Kürt kimliği ve Alevi inancından kaynaklı etnik temizlik yapıldı.

Siyasetçi Ferhat Encü ise Roboskî'de 34 kişinin katledildiğini hatırlatarak, Türk devletinin farklı metotlar uygulayarak Kürt halkına saldırmaya devam ettiğini vurguladı.

Etkinlik Garip Nurhak ve Zeynep Enhas'ın okuduğu ağıtlarla son buldu.