GÖRÜNTÜLÜ

Sydney’de Newroz coşkuyla kutlandı

Sydney’de gerçekleştirilen Newroz kutlamasında, “İnsanlığın yaşadığı tüm sorunlara düşünceye fikirleriyle büyük bir katkı sunan Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamak için çabalamaya devam edeceğiz” denildi.

SYDNEY'DE NEWROZ

Avustralya’nın Sydney kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından düzenlenen Newroz etkinliği, Kurdistanlılar ve dostlarının katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Kutlamaya iktidardaki İşçi Partisi Milletvekili ve temsilcilerinden Stephen Bali, Charishma Kaliyanda, Anne Stanley, Betty Greens ve Anthony D’Adam, Yeşiller Partisi milletvekili ve senatörlerinden Lee Rhiannon, Jamie Parker, Greenleft gazetesi editörü Peter Boyle, Bill Crews Vakfı Başkanı Papaz Bill Crews, Tamil halkı temsilcileri, İnsan hakları savunucusu Larrisa Payne’nin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve insan hakları savunucusu katıldı.

Avustralya’da iktidardaki İşçi Partisi Milletvekili Stephen Bali yaptığı konuşmada, Kürt halkı ile dayanışma içinde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek barışa ve özgürlüğe vesile olması temennisiyle Newroz’u kutladı.

Ardından söz alan Yeşiller Partisi’nden Jamie Parker, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve Kürt halkının Newroz’unu kutladı. Parker şunları belirtti: “Kürt halkı soykırım politikalarına karşı PKK öncülüğünde uzun yıllardır özgürlük mücadelesi veriyor. Bu halkın önderi Sayın Abdullah Öcalan çeyrek asırdır İmralı Adasında ağır tecrit koşullarında yaşamasına rağmen Kürt sorununun siyasi ve demokratik çözümünde ısrar ediyor, başta kadın sorunu olmak üzere insanlığın yaşadığı tüm sorunlara düşünceye fikirleriyle büyük bir katkı sunuyor. Biz Sayın Öcalan’a borçluyuz. Onun fiziki özgürlüğünü sağlamak için çabalamaya devam edeceğiz. Bu temelde Sayın Öcalan’ın ve Kürt halkının Newroz bayramını kutluyorum” dedi.

DKTM Eşbaşkanları Gülay Alkan ve Timur Tatvan ise, PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan’ın Newroz müjdesi ve gerillanın emsalsiz direnişini büyük bir coşkuyla selamlayarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesini daha da yükselteceklerini vurguladı.

Newroz kutlaması gençlerin folklor gösterisi sonrası Sanatçı Roj sahne alarak ‘Diren ha Diyarbekir” şarkısı ile Kurdistan özgürlük gerillasının ve Abdullah Öcalan’ın Newroz’unu kutladı.
Sık sık “Bijî SerokApo” sloganının atıldığı etkinlikte kitle, Avrupa’dan gelen misafir sanatçı Memozan’ın şarkıları eşliğinde geç saatlere kadar halay çekerek Newroz’u kutladı.