Sydney'de Paris ve Roboskî katliamları anması

Avustralya'nın Sydney kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından düzenlenen kitlesel etkinlikle, Paris ve Roboski katliamında hayatını kaybedenler anıldı.

Paris şehitleri şahsında devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından DKTM Eşbaşkanı Timur Tetwan, katliamları kınayarak direnişi yükseltme çağrısında bulundu.

Etkinlikte konuşan Tetwan, "Türk devleti, PKK'nin kurucularından Sakine Cansız aracılığıyla Önder Apo'yu, direniş gösteren Kürt kadınını ve Kürt Özgürlük Hareketi'ni hedef aldı. Saraları katlederek mücadelemizi gerileteceğini düşündü. Ancak halkımızın ve mücadelemizin geldiği önemli düzeye baktığımızda, katliamcıların heveslerinin kursaklarında bırakıldığını görebiliyoruz. Kuşkusuz ne Paris ne de Roboski katliamları ilk değildi, son da olmayacak. Halk olarak, Önder Apo ve PKK'nin etrafında birleşerek dünyanın her yerinde özgürlük mücadelemizi yükselterek ve başarıya götürerek düşmanın amacına ulaşmasını ve yeni katliamlarının önünü alabiliriz" dedi.

DKTM Eşbaşkanı Timur Tetwan, "Gerillanın tarihi, direnişi karşısında başarısız ve çaresiz kalan işgalci Türk devletinin Rojava'da, Şengal'de, Başûre Kurdistan'da sivil halka ve yaşam alanlarına barbarca saldırarak insanlık suçu işlediğini" vurgulayarak, Türk devletinin imha saldırılarına karşı kendi özgüçleriyle mücadele ederek durabileceklerini ifade etti.

Tetwan, "Bu nedenle Önder Apo üzerindeki mutlak tecridin kırılması ve özgürlüğünün sağlanması için tüm gücümüzü ortaya koymalıyız, çünkü Önder Apo'nun özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğüdür" diye konuştu.

Anma etkinliği, Paris ve Roboski katliamlarına ilişkin bir sinevizyon gösteriminin ardından Hozan Xanemîr'in kısa müzik dinletisi ile sona erdi.